Indijoje už aplinkosaugos pažeidimus griaunami daugiabučiai

Pietų Indijos Keralos valstijoje už aplinkosaugos normų pažeidimus šeštadienį nugriauti du prabangūs daugiabučiai.

 ​Pietų Indijos Keralos valstijoje už aplinkosaugos normų pažeidimus šeštadienį nugriauti du prabangūs daugiabučiai.<br>AP/Scanpix nuotr.
 ​Pietų Indijos Keralos valstijoje už aplinkosaugos normų pažeidimus šeštadienį nugriauti du prabangūs daugiabučiai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimondas Čiuplys

Jan 11, 2020, 2:19 PM

Neteisėti pastatai, išdygę labai arti ištaigingos ežero pakrantės valstijos Maradu rajone, buvo susprogdinti teismo nurodymu už įstatymų, draudžiančių statybas tam tikru atstumu nuo jūros, upių, ežerų ar kitų vandens telkinių, pažeidimus.

Griovimo darbus atliekančios įmonės per du mėnesius nurinko ir išvežė viską, ką galėjo, todėl iš buvusių prabangių daugiabučių teliko griaučiai. Sprogdinant pastatai sugriuvo per kelias sekundes, maždaug 200 metrų paskleisdami storą dulkių debesį.

Prieš nugriaunant namus iš aplinkinių gyvenamųjų rajonų buvo evakuoti beveik 2 tūkst. žmonių. Įvykį stebėjo ir mobiliaisiais telefonais filmavo daugybė žmonių.

Likę du pastatai bus nugriauti sekmadienį.

Pernai teismo paskelbtas sprendimas nugriauti pastatus šokiravo daugiau nei 300 butų savininkų. Išnaudoję visas teisines priemones, gyventojai ėmėsi protestų ir bado akcijų, tačiau administracijai nutraukus elektros tiekimą buvo priversti palikti namus.

Aplinkosaugininkai nuogąstauja, kad keturių statinių nugriovimas turės didžiulį poveikį ekologiškai jautriam Vembanadu ežerui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.