Kopenhagos „Undinėlė“ išpaišyta grafičiais

Danijos sostinės simboliu tapusi garsioji „Undinėlės“ skulptūra buvo išpaišyta grafičiais – Honkongą palaikančiais šūkiais.

 Danijos sostinės simboliu tapusi garsioji „Undinėlės“ skulptūra buvo išpaišyta grafičiais – Honkongą palaikančiais šūkiais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Danijos sostinės simboliu tapusi garsioji „Undinėlės“ skulptūra buvo išpaišyta grafičiais – Honkongą palaikančiais šūkiais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-13 12:44, atnaujinta 2020-01-13 12:46

Ant akmens, ant kurio yra undinėlę vaizduojanti skulptūra iš bronzos, pirmadienį anksti ryte buvo pastebėti trys raudonos spalvos užrašai „Laisvė Honkongui“. Šalia tas pats tekstas buvo parašytas ir baltos spalvos dažais.

Gavus pranešimą apie naktį įvykdytą vandalizmo aktą, rajoną apieškojo policininkai su tarnybiniu šunimi. Kol kas nė vienas asmuo nesulaikytas.

Bronzinė „Undinėlės“ skulptūra vaizduoja danų rašytojo Hanso Christiano Anderseno pasakos personažą.

Ši Edvardo Erikseno 1913 metais sukurta 125 centimetrų aukščio ir 175 kilogramus sverianti skulptūra laikoma nacionalinio paveldo vertybe ir iki šiol yra vienas pagrindinių šioje Skandinavijos šalyje besilankančių turistų traukos objektų.

2010-aisiais „Undinėlė“ pusmetį buvo eksponuojama Danijos paviljone Šanchajuje vykusioje pasaulinėje parodoje „Expo 2010“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.