Vokietijoje neutralizuotos dvi karo laikų bombos

Vokietijos vakariniame Dortmundo mieste, kur savaitgalį buvo evakuota maždaug 14 tūkst. žmonių, buvo neutralizuotos dvi Antrojo pasaulinio karo laikų bombos, sekmadienį pranešė miesto valdžia.

 Vokietijos vakariniame Dortmundo mieste, kur savaitgalį buvo evakuota maždaug 14 tūkst. žmonių, buvo neutralizuotos dvi Antrojo pasaulinio karo laikų bombos, sekmadienį pranešė miesto valdžia.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vokietijos vakariniame Dortmundo mieste, kur savaitgalį buvo evakuota maždaug 14 tūkst. žmonių, buvo neutralizuotos dvi Antrojo pasaulinio karo laikų bombos, sekmadienį pranešė miesto valdžia.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2020, 8:13 AM

Vietos pareigūnai šeštadienį perspėjo, kad nesprogusios bombos, kurias per karą numetė Sąjungininkų pajėgos, galėjo būti užkastos keturiose vietose tankiai apgyvendintoje miesto centro dalyje.

Remiantis pranešimu miesto oficialiame puslapyje tviteryje, darbuotojai aptiko anomalijų atlikdami statybos darbus.

Buvo rastos ir neutralizuotos dvi nesprogusios bombos, sveriančios po 250 kilogramų. Viena iš jų buvo britų gamybos, kita – JAV. Dar dviejų numanomų bombų paieškos buvo nesėkmingos.

Imantis atsargumo priemonių buvo evakuotos dvi ligoninės, o visi traukiniai buvo nukreipiami kitais maršrutais.

Praėjus beveik 75 metams po Antrojo pasaulinio karo pabaigos, tų laikų sprogstamųjų užtaisų Vokietijoje vis dar aptinkama gana dažnai.

Pernai rugsėjį Hanoveryje buvo sunaikinta 250 kg bomba ir evakuota 15 tūkst. žmonių.

2017 metais Frankfurte buvo evakuota apie 65 tūkst. žmonių radus 1,4 tonos svėrusią bombą; tai buvo didžiausio masto tokio pobūdžio operacija nuo karo pabaigos Europoje 1945 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.