Irano prezidentas: Europos kariai Artimuosiuose Rytuose gali būti pavojuje

Irano prezidentas Hassanas Rouhani perspėjo, kad Artimuosiuose Rytuose dislokuoti Europos kariai „gali būti pavojuje“, Didžiajai Britanijai, Prancūzijai ir Vokietijai inicijavus mechanizmą, pagal kurį Iranui gali būti sugrąžintos Jungtinių Tautų sankcijos už 2015 metų sutarties dėl Teherano branduolinės programos pažeidimus.

Irano prezidentas Hassanas Rouhani perspėjo, kad Artimuosiuose Rytuose dislokuoti Europos kariai „gali būti pavojuje“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Irano prezidentas Hassanas Rouhani perspėjo, kad Artimuosiuose Rytuose dislokuoti Europos kariai „gali būti pavojuje“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2020, 11:33 AM

H. Rouhani tai sakė trečiadienį per televizijos transliuotą ministrų kabineto posėdį.

Tai pirmas kartas, kai H. Rouhani pagrasino Europai išaugus įtampai tarp Teherano ir Vašingtono, kuris prezidento Donaldo Trumpo sprendimu 2018 metų gegužę pasitraukė iš minėto daugiašalio susitarimo.

„Šiandien Amerikos karys yra pavojuje, rytoj Europos karys gali būti pavojuje“, – sakė H. Rouhani, bet plačiau nekomentavo.

Trys didžiosios Europos Sąjungos šalys antradienį paskelbė, kad inicijuoja 2015 metų sutartimi dėl Irano branduolinės programos numatytą mechanizmą, pagal kurį šiitiškai respublikai gali būti sugrąžintos JT sankcijos, bet tvirtino, kad lieka įsipareigojusios susitarimui.

JK, Prancūzijos ir Vokietijos diplomatijos vadovai pareiškė, kad nuo praėjusių metų gegužės Iranas palaipsniui atsitraukia nuo savo įsipareigojimų pagal šį susitarimą ir nesilaiko pagrindinių apribojimų jo branduolinei programai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.