D. Trumpas prognozuoja „labai greitą“ teismą Senate

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį prognozavo, kad jo apkaltos teismas Senate ilgai neužtruks, ir pakartojo, kad kaltinimai jam piktnaudžiavus valdžia yra apgaulė.

​JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį prognozavo, kad jo apkaltos teismas Senate ilgai neužtruks, ir pakartojo, kad kaltinimai jam piktnaudžiavus valdžia yra apgaulė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį prognozavo, kad jo apkaltos teismas Senate ilgai neužtruks, ir pakartojo, kad kaltinimai jam piktnaudžiavus valdžia yra apgaulė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Miglė Giri

Jan 17, 2020, 8:00 AM

„Galvoju, kad tai turėtų vykti labai greitai“, – reporteriams Ovaliajame kabinete sakė D. Trumpas, Senate tuo tarpu prisaikdinant jo narius D. Trumpo istorinio apkaltos teismo prisiekusiaisiais.

„Tai absoliučiai partinis [teismas], – sakė D. Trumpas. – Tai apgaulė. Tai apgaulė ir visi žino, kad tai visiška apgaulė.“

D. Trumpas kaltinamas tuo, jog buvo įšaldęs pagalbą Ukrainai, kad galėtų spausti Kijevą atlikti tyrimą dėl buvusio viceprezidento Joe Bideno – pagrindinio demokratų pretendento šiemet JAV prezidento rinkimuose varžytis su dabartiniu Baltųjų rūmų šeimininku – ir jo sūnaus Hunterio.

D. Trumpas taip pat kaltinamas trukdymu Kongresui, kuris pasireiškė tuo, kad jis, nepaisydamas įstatymų leidėjų reikalavimų, neleido duoti parodymų liudininkams ir neleido perduoti dokumentų.

Prezidento teismas Senate, per kurį valstybės vadovui grės nušalinimas nuo pareigų, prasidės antradienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.