V. Putinas: Rusijai reikalinga stipri prezidentinė valdžia

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad jo šaliai būtina stipri prezidentinė valdžia, o parlamentinė valdymo forma daugelyje šalių stringa.

 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad jo šaliai būtina stipri prezidentinė valdžia, o parlamentinė valdymo forma daugelyje šalių stringa.  <br>AP/Scanpix nuotr.
 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad jo šaliai būtina stipri prezidentinė valdžia, o parlamentinė valdymo forma daugelyje šalių stringa.  <br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2020, 2:11 PM

„Manau, kad Rusijai su jos didžiule teritorija, daugeliu konfesijų, su didelių nacijų, tautų, tautybių, gyvenančių šalies teritorijoje, skaičiumi... vis dėlto reikalinga tvirta prezidentinė valdžia“, – sakė V. Putinas per susitikimą su visuomene Lipecko srityje.

Pasak jo, „patys Vakarų ekspertai kalba apie tai, kad parlamentarizmas žinomu laipsniu išgyvena tokią krizinę situaciją, ir galvoja, kaip įpūsti gyvybės, kaip suteikti naują kokybę, kaip padaryti, kad ši sistema būtų efektyvesnė“.

V. Putinas pabrėžė, kad parlamentinė valdymo forma, plačiai taikoma Europoje, „šiandien stringa“.

„Kai kuriose šalyse, nepaisant tokios politinės infrastruktūros, [pasireiškiančios] stabilių politinių partijų forma, po pusę metų negalima suformuoti vyriausybės. Nepavyksta. Įsivaizduojate, jei Rusija pusę metų gyventų be vyriausybės – katastrofa“, – pareiškė V. Putinas.

Kitu atveju, pasak jo, norint suformuoti vyriausybę kai kuriose šalyse tariamasi dėl koalicijų, į kurias įeina partijos, numatančios priešingus instrumentus tikslams pasiekti.

„Vieni sąlyginai kalba, kad būtina naudoti visas energijos formas, įskaitant atominę energiją, kiti kalba: jokios atominės energijos. Paskui jie susiburia į koaliciją. Kaip jie spręs visos šalies užduotis?“ – pažymėjo V. Putinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.