Šiaurės Korėja pirmą kartą dalyvaus Miuncheno saugumo konferencijoje

Šiaurės Korėja atsiųs savo delegaciją į vasarį vyksiančią Miuncheno saugumo konferenciją (MSC), ketvirtadienį pranešė renginio organizatoriai.

 Šiaurės Korėja atsiųs savo delegaciją į vasarį vyksiančią Miuncheno saugumo konferenciją (MSC), ketvirtadienį pranešė renginio organizatoriai.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Šiaurės Korėja atsiųs savo delegaciją į vasarį vyksiančią Miuncheno saugumo konferenciją (MSC), ketvirtadienį pranešė renginio organizatoriai.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2020, 2:56 PM

Izoliuota valstybė šiame tarptautiniame saugumo forume dalyvaus pirmą kartą nuo tada, kai prieš 56 metus pradėta rengti šią konferenciją.

MSC atstovai patvirtino, kad kitą mėnesį vyksiančiame renginyje dalyvaus Šiaurės Korėjos užsienio reikalų viceministras Kim Son Gyongas.

Prieš mėnesį Pchenjanas paskelbė, jog atsisako branduolinių ir tarpžemyninių balistinių raketų bandymų moratoriumų.

Pačios Šiaurės Korėjos iniciatyva paskelbti moratoriumai buvo itin svarbūs pastaruosius dvejus metus vykusioms Pchenjano ir Vašingtono deryboms dėl Korėjos pusiasalio denuklearizacijos.

Kita vertus, nors per šį laikotarpį įvyko bet trys Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimai, apčiuopiamos pažangos buvo padaryta mažai.

Šių metų Miuncheno saugumo konferencijoje taip pat turėtų dalyvauti JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo, gynybos sekretorius Markas Esperis ir Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi.

Renginyje taip pat laukiama Irano užsienio reikalų ministro Mohammado Javado Zarifo.

Pirmoji Miuncheno saugumo konferencija buvo surengta 1963-iaisiais. Į kasmet organizuojamą forumą aptarti iššūkių saugumui susirenka šimtai aukšto rango pareigūnų ir dešimtys pasaulio lyderių.

Šįmet konferencija vyks vasario 14–16 dienomis.

Renginio programą ir dalyvių sąrašą ketinama paskelbti artimiausiomis savaitėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.