Turkijoje žemės drebėjimo aukų skaičius išaugo iki 35

Per žemės drebėjimą Turkijoje žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 35. Tai sekmadienį pranešė laikraštis „Türkiye“.

​Per žemės drebėjimą Turkijoje žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 35. Tai sekmadienį pranešė laikraštis „Türkiye“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Per žemės drebėjimą Turkijoje žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 35. Tai sekmadienį pranešė laikraštis „Türkiye“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, Stasys Gimbutis

Jan 26, 2020, 11:35 AM

Anksčiau buvo pranešta apie 33 stichijos aukas ir 1607 nukentėjusiuosius. Televizijos kanalo NTV duomenimis, gelbėtojams pavyko ištraukti iš griuvėsių dar tris žmones.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad po žemės drebėjimo daugiau kaip šimtui žmonių reikiama medicinos pagalba teikiama ligoninėse.

Turkijos nepaprastųjų situacijų ir stichinių nelaimių padarinių likvidavimo valdybos duomenimis, 6,8 balo žemės drebėjimas įvyko penktadienį šalies rytuose esančioje Eliaziho provincijoje, kurioje gyvena apie 400 tūkstančių žmonių. Nuo stichijos nukentėjo ir kaimyninė Malatijos provincija. Požeminiai smūgiai buvo juntami daugelyje šalies regionų, taip pat Izraelyje, Irake ir Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.