Graikija planuoja migrantus stabdyti plaukiojančiais barjerais

Graikijos vyriausybė plaukiojančiais barjerais mėgins užkirsti kelią migrantams iš Turkijos persikelti į Graikijos salas.

 ​Graikijos vyriausybė plaukiojančiais barjerais mėgins užkirsti kelią migrantams iš Turkijos persikelti į Graikijos salas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Graikijos vyriausybė plaukiojančiais barjerais mėgins užkirsti kelią migrantams iš Turkijos persikelti į Graikijos salas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2020, 10:36 AM

Pradžioje planuojamas bandymas, sakė gynybos ministras Nikosas Panagiotopoulosas. „Mes norime pažiūrėti, ar tai veiks ir kur juos (barjerus) galima panaudoti, jei iš viso galima“, – kalbėjo ministras žinių stočiai „Skai“.

Graikų spauda planuojamus barjerus techniniu požiūriu lygino su barjerais prieš naftos dėmes jūroje. Vis dėlto stebėtojai abejoja, kad barjerai sukliudys žmonių kontrabandininkams ir migrantams pasiekti Graikijos krantus.

Graikijos vyriausybė praėjusiais mėnesiais paspartino prieglobsčio procedūras. Be to, ji ketina įdarbinti dar 1 200 pasieniečių. Taip pat pradėta uždarų registracijos ir išsiuntimo stovyklų statyba salose Egėjo rytuose.

JT Pabėgėlių agentūros (UNHCR) duomenimis, 2019-aisiais smarkiai išaugo skaičius migrantų, nelegaliai iš Turkijos atvykstančių į Graikiją. 2018 metais jų buvo 50 500, o pernai – jau 74 600. Registracijos stovyklos salose yra numatytos tik 7 500 žmonių ir dabar beviltiškai perpildytos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.