Vaikų pagalbos šauksmą išgirdęs vyras nužudė pedofilą

Rusijos mieste Ufoje vyksta žmogžudystės tyrimas: 34-erių Vladimiras Sankinas įtariamas iki mirties sumušęs 53-ejų Vladimirą Zaicevą, nes nusprendė, kad šis yra pedofilas ir norėjo išprievartauti berniuką.

Rusijos mieste Ufoje vyksta žmogžudystės tyrimas: 34-erių Vladimiras Sankinas įtariamas iki mirties sumušęs 53-ejų Vladimirą Zaicevą, nes nusprendė, kad šis yra pedofilas ir norėjo išprievartauti berniuką.<br>123rf nuotr.
Rusijos mieste Ufoje vyksta žmogžudystės tyrimas: 34-erių Vladimiras Sankinas įtariamas iki mirties sumušęs 53-ejų Vladimirą Zaicevą, nes nusprendė, kad šis yra pedofilas ir norėjo išprievartauti berniuką.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-05 06:57, atnaujinta 2020-02-05 07:21

Kaip rašo portalas ufa1.ru, tai įvyko šių metų sausio 30-ąją. Tądien V.Sankinas dieną grįžo namo, kai autobuso stotelėje prie jo pribėgo 10-metis berniukas – jis verkė ir prašė pagalbos.

Vaikas pareiškė, kad jo draugą nori išprievartauti.

Berniukas papasakojo, kad jis su draugu kieme žaidė, svaidėsi sniego gniūžtėmis, sušlapo ir įbėgo į laiptinę pasišildyti prie radiatoriaus.

Ten prie vaikų priėjo nepažįstamas vyras: paklausė, ką jie veikia laiptinėje ir paskui pakvietė juos užeitį į butą išgerti arbatos su saldainiais, taip pat pažadėjo parodyti „kai ką įdomaus“.

„Vaikai sutiko, bet kai tik jie įėjo į butą, vyras liepė jiems nusirengti ir ėmė traukti iš kelnių savo lyties organą. Berniukai išsigando ir norėjo pabėgti, bet nepažįstamasis ėmė grasinti kirviu, jei jie atsisakys daryti tai, ką liepiami. Vienam vaikui pavyko ištrūkti ir išbėgti į gatvę, kur jis pamatė Vladimirą ir paprašė pagalbos“, – vietos žiniasklaidai pasakojo kaltinamojo draugas Romanas.

Jo žodžiais, V.Sankinas nubėgo į butą, kurį parodė berniukas. Duris atidarė vyras, koridoriuje verkė vaikas.

Įsiutęs V.Sankinas ištempė buto šeimininką į gatvę ir ėmė aiškintis, kas vyksta. Šis, savo ruožtu, pradėjo svaidytis įžeidimais.

„Mano draugas smarkiai jam trenkė, tas griuvo ir trenkėsi galvą į žemę. V.Sankinas tuoj pat iškvietė greitąją ir policiją. Nuvežtas į ligoninę vyras mirė. Mano draugą uždarė į areštinę ir dabar kaltina pagal straipsnį „Sunkus sveikatos sutrikdymas, sukėlęs nukentėjusiojo mirtį“.

Advokatas iškart pasakė, kad kaltinimas rimtas ir nepavyks atsipirkti netgi lygtine bausme. Nors net to vyro sesuo pareiškė, kad neturi jokių pretenzijų V.Sankinui“, – pasakojo kaltinamojo draugas.

Kol kas nėra ekspertizės įvertinimo, nuo ko konkrečiai mirė pedofilija įtartas vyras. Šaltinių teisėsaugoje teigimu, V.Sankinas jam vožė pagaliu.

Kaltinamojo advokatas Iskandaras Kabirovas portalui news.bash.ru sakė, jog darys viską, kad padėtų V.Sankinui: „Iš esmės jis užkirto kelią sunkiam nusikaltimui prieš nepilnametį. Mūsų pozicija tokia, kad V.Sankinui pritaikytų kardomąją priemonę, nesusijusią su laikymu už grotų – tai galėtų būti namų areštas“.

Taip ir įvyko: vasario 3-iąją teismas skyrė V.Sankinui namų areštą, kol vyks tyrimas.

Jam dėl žmogžudystės gresia iki 15 metų kalėjimo.

Pranešama, kad nužudytasis V.Zaicevas pernai vasarą paleistas iš įkalinimo įstaigos, kur praleido 11 metų už berniuko išprievartavimą. Vyras savo bute gyveno vienas.

„Kalbėjomės su kaimynu – jis patvirtino pro langą matydavęs, kaip V.Zaicevas pas save vedasi vaikus. Keli berniukai jau apklausti, jie papasakojo, kas ten vyko.

Vadinasi, kad V.Sankinas išgelbėjo vaikus nuo pedofilo, bet šis faktas teisme bus tik lengvinanti aplinkybė“, – sakė kaltinamojo draugas.

Jis pridūrė, kad V.Sankinas yra geras šeimos žmogus, turi vaikų. Jo žmona iki šiol negali patikėti, kas įvyko: nuolat verkia. Advokatas jai pasakė, kad vyrui bet kuriuo atveju gresia įkalinimas – mažiausiai 5 metai kolonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.