Naujausia informacija apie Brazilijoje nužudytą lietuvį: įtariamas brazilas – sulaikytas, atsirado liudininkų Žmona pranešė apie išprievartavimą

Brazilijoje į pietus nuo Rio de Žaneiro vienas lietuvių turistas buvo nužudytas, o jo partnerė, kaip įtariama, išžaginta per užpuolimą netoli vieno populiaraus pajūrio miestelio, ketvirtadienį pranešė policija.

 Nužudytą lietuvį policija rado pririštą prie kėdės.<br> ZumaPress.com/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Nužudytą lietuvį policija rado pririštą prie kėdės.<br> ZumaPress.com/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Pranešama apie Brazilijoje nužudytą lietuvį turistą, jo žmona gali būti išprievartauta.<br> 123rf nuotr.
 Pranešama apie Brazilijoje nužudytą lietuvį turistą, jo žmona gali būti išprievartauta.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 6, 2020, 8:05 PM, atnaujinta Feb 7, 2020, 8:50 AM

Pasak pareigūnų, vienas 35 metų įtariamasis buvo sulaikytas. Vyrui anksčiau buvo mesti kaltinimai narkotikų platinimų ir prekyba. Jis atmeta kaltinimus žmogžudyste ir išprievartavimu. 

Kaip praneša žiniasklaida, policija nurodė, kad Adamo Žindul lavonas buvo rastas jo išsinuomotuose apartamentuose, o jo partnerė pareigūnams sakė buvusi išprievartauta. Moteris buvo nuvežta į ligoninę. Jai teikiama psichologinė pagalba.

Pasak brazilų „Globo TV“, lietuvį policija rado pasodintą ant kėdės – kojos ir rankos buvo pririštos prie jos, .

Vyrui iš Lietuvos buvo užkimšta burna.

„Mes esame sulaikę įtariamąjį ir atliksime nuodugnų tyrimą, kad išaiškintume šį kraupų nusikaltimą. Turime ir informacijos iš liudininkų, tad tikimės, kad procesas greit baigsis“, – kalbėjo vietos tyrėjas Marcelo Russo.

Užsienio reikalų ministro atstovė Rasa Jakilaitienė BNS teigė, jog ketvirtadienio vakarą sulaukta artimųjų kreipimosi, tačiau oficialios informacijos iš Brazilijos institucijų dar nebuvo gauta.

„Kol kas oficialios informacijos iš Brazilijos institucijų, patvirtinančios arba paneigiančios informaciją apie Lietuvos pilietybę turinčio asmens mirtį ar nukentėjimą, mes neturime. Esame užklausę Brazilijos policijos oficialios informacijos ir kol kas negavome atsakymo“, – BNS ketvirtadienio vakarą Lietuvos generalinio konsulato San Paule trečioji sekretorė Jurgita Laurinėnaitė.

Penktadienio rytą R.Jakilaitienė pranešė, kad lietuvio turisto nužudymu įtariamas Brazilijos pilietis buvo sulaikytas nusikaltimo vietoje.

Kaip BNS informavo URM atstovė, Lietuvos generalinis konsulatas San Paule gavo oficialų Rio de Žaneiro policijos patvirtinimą, kad Parati mieste nužudytas Lietuvos pilietis.
 
Įvykį tiria vietos policija.

Kaip pranešė Brazilijos naujienų televizija „Globo“, A. Žindul ir jo žmona, Brazilijos pilietė, buvo išsinuomoję namą šalia atokaus paplūdimio Praja do Sono, kurį galima pasiekti tik laiveliu arba per atogrąžų mišką vedančiu keliuku.

Praia do Sono yra už 26 km nuo Parati – vaizdingo miestelio akmenimis grįstomis gatvėmis ir kolonijinių laikų pastatais. Už kelių valandų kelio nuo Rio de Žaneiro esantis miestelis yra populiarus tarp turistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.