Čekijoje kilo triukšmas dėl vietnamiečių restorano draudimo lankytis kinams

Vienas vietnamiečių restoranas Prahoje ketvirtadienį išprovokavo triukšmą dėl susirūpinimo naujuoju koronavirusu uždraudęs lankytis jame kinams.

​Vienas vietnamiečių restoranas Prahoje ketvirtadienį išprovokavo triukšmą dėl susirūpinimo naujuoju koronavirusu uždraudęs lankytis jame kinams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Vienas vietnamiečių restoranas Prahoje ketvirtadienį išprovokavo triukšmą dėl susirūpinimo naujuoju koronavirusu uždraudęs lankytis jame kinams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2020, 10:52 AM

„Kad apsaugotų visuomenės sveikatą, restoranas laikinai nepriiminės klientų kinų“, – sakoma ant restorano durų pakabintame skelbime, kurio nuotrauka buvo paskelbta feisbuko paskyroje „The Prague Geezer“.

„Ačiū už supratingumą“, – priduriama skelbime, parašytame anglų, čekų ir kinų kalbomis.

Prahos centre esančio restorano paskyroje feisbuke buvo paskelbtas atsiprašymas dėl situacijos; įstaiga paskelbė, kad minėto skelbimo jau nebėra.

Kaip rašė čekų žiniasklaida, raštelis kabėjo kelias valandas ir jokie klientai kinai tuo metu nebuvo pasirodę.

Minėtas įrašas feisbuke išprovokavo reakcijų, daugiausia neigiamų, laviną.

„Diskriminacija! Mes esame žmonės, o ne virusas. „Stop“ išankstiniam nusistatymui“, – šiame socialiniame tinkle parašė Kinijoje gimęs Prahos gyventojas Lin Chengas.

Čekijos ligoninėse buvo atlikti tyrimai dėl galimo 53 žmonių užsikrėtimo naujuoju, iš Kinijos plintančiu koronavirusu, bet kol kas šalyje susirgimo atvejų nebuvo patvirtinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.