B. Johnsonas nori gigantiško tilto, kuris sujungtų Škotiją ir Šiaurės Airiją

Įgyvendinęs „Brexit“, Borisas Johnsonas kurpia naujo didelio projekto planus: britų premjeras, anot jo atstovo, nori tilto tarp Škotijos ir Šiaurės Airijos. Šiuo metu esą vyksta idėjos vertinimas.

 Įgyvendinęs „Brexit“, Borisas Johnsonas kurpia naujo didelio projekto planus: britų premjeras, anot jo atstovo, nori tilto tarp Škotijos ir Šiaurės Airijos. Šiuo metu esą vyksta idėjos vertinimas.<br> PA Images/Scanpix nuotr.
 Įgyvendinęs „Brexit“, Borisas Johnsonas kurpia naujo didelio projekto planus: britų premjeras, anot jo atstovo, nori tilto tarp Škotijos ir Šiaurės Airijos. Šiuo metu esą vyksta idėjos vertinimas.<br> PA Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2020, 10:12 AM

Idėja nutiesti tiltą nuo Didžiosios Britanijos iki Jungtinei Karalystei priklausančio Šiaurės Airijos regiono sklando jau kelerius metus, tačiau prie valdžios vairo stojus B. Johnsonui – didelių infrastruktūros projektų fanui – įgavo naują stimulą.

Tilto šalininkai vadina tai galimybe sustiprinti santykius tų šalies dalių, kurias paveikė „Brexit“. Vis dėto kritikai argumentuoja, kad projektas sunkiai įgyvendinamas dėl gilaus vandens ir sąsiauryje vyraujančio vėjo.

Sąsiauris siauriausioje jo vietoje yra 19 km pločio. Britų laikraštyje „The Sun“ buvo pavaizduotas tiltas tarp Portpatriko Škotijoje ir Larno Šiaurės Airijoje. Kaip pavyzdys inžinieriams esą turėtų tarnauti Eresūno tiltas tarp Danijos ir Švedijos.

Dar vienas klausimas yra tokio megaprojekto kaštai. 2007-aisiais ekspertai tilto tarp salų išlaidas vertino 4,1 mlrd. eurų. Dabar suma esą gali siekti mažiausiai 17-23 mlrd. eurų.

B. Johnsonas žinomas dėk savo meilės dideliems infrastruktūros projektams. Būdamas Londono meras, jis norėjo pastatyti naują tiltą per Temzę. Tačiau projektas galiausiai žlugo dėl didelių kaštų, kurie buvo vertinami 63 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.