Vašingtonas: du Rusijos palydovai prisiartino prie JAV žvalgybos palydovo

Vašingtonas apkaltino Rusiją, kad jos du palydovai sekioja paskui vieną amerikiečių žvalgybos palydovą, ir šiuos manevrus pavadino „neraminančiu elgesiu“, o Maskva antradienį to nei pripažino, nei paneigė.

 Vašingtonas apkaltino Rusiją, kad jos du palydovai sekioja paskui vieną amerikiečių žvalgybos palydovą, ir šiuos manevrus pavadino „neraminančiu elgesiu“, o Maskva antradienį to nei pripažino, nei paneigė.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Vašingtonas apkaltino Rusiją, kad jos du palydovai sekioja paskui vieną amerikiečių žvalgybos palydovą, ir šiuos manevrus pavadino „neraminančiu elgesiu“, o Maskva antradienį to nei pripažino, nei paneigė.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2020, 9:37 AM

Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas patvirtino gavęs Vašingtono pareiškimą dėl šių palydovų ir pridūrė, kad „Maskva atsakys jį išnagrinėjusi“.

„Kalbant apie šių objektų manevrus kosmose, jie yra praktikuojami daugelio šalių“, – viceministro žodžius citavo Rusijos naujienų agentūros.

Duodamas interviu žurnalui „Time“, kuris buvo paskelbtas pirmadienį, generolas Johnas Raymondas, naujųjų JAV Kosminių pajėgų vadas, sakė, kad Rusijos aparatai pradėjo artėti prie amerikiečių palydovo tuojau po to, kai jie buvo paleisti lapkritį. Šie palydovai atsidūrė arčiau kaip už 160 km nuo amerikiečių aparato.

„Šį elgesį laikome neįprastu ir neraminančiu, – „Time“ sakė J. Raymondas. – Tai turi potencialo sukurti kosmose pavojingą padėtį.“

Jis anksčiau paskelbė pranešimą JAV žiniasklaidai, kuriame sakoma, kad šie Rusijos palydovai „elgiasi panašiai kaip kiti palydovai, Rusijos paleisti 2017 metais ir Rusijos vyriausybės apibūdinti kaip „palydovai inspektoriai“.“

Gruodį įkurtos JAV Kosmoso pajėgos tapo šeštąją Amerikos kariuomenės rūšimi, lygiaverte sausumos, oro ir jūrų pajėgoms, Jūrų pėstininkų korpusui ir Pakrančių sargybai.

Tuo metu prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė: „Kosmose daug ko įvyks, ne kosmosas yra naujausia pasaulyje karybos sritis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.