Ajovos demokratų partijos pirmininkas atsistatydino po sueigų balsavimo fiasko

Ajovos demokratų partijos pirmininkas trečiadienį atsistatydino po valstijoje praėjusią savaitę vykusio pirmojo chaotiško balsavimo per partijos kandidato į prezidentus nominavimo procesą, pareiškęs, kad techninės problemos ir klausimų keliantis tikslumas yra „nepriimtini“.

 ​Ajovos demokratų partijos pirmininkas trečiadienį atsistatydino po valstijoje praėjusią savaitę vykusio pirmojo chaotiško balsavimo per partijos kandidato į prezidentus nominavimo procesą, pareiškęs, kad techninės problemos ir klausimų keliantis tikslumas yra „nepriimtini“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Ajovos demokratų partijos pirmininkas trečiadienį atsistatydino po valstijoje praėjusią savaitę vykusio pirmojo chaotiško balsavimo per partijos kandidato į prezidentus nominavimo procesą, pareiškęs, kad techninės problemos ir klausimų keliantis tikslumas yra „nepriimtini“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2020, 9:44 AM

Ajovos demokratų sueigų balsavimą laimėjo Pete'as Buttigiegas, minimaliu skirtumu aplenkęs Bernie Sandersą. Tačiau rezultatų paskelbimas smarkiai vėlavo dėl įvairių techninių problemų, o B. Sanderso rinkimų štabas pareikalavo iš naujo patikrinti rezultatus.

Savo atsistatydinimo laiške Troy Price'as pažymėjo, kad, „sprendžiant iš visko, pačios sueigos praėjo gerai“.

„Visų socialinių sluoksnių demokratai susibūrė drauge dėl tikslo įveikti [prezidentą] Donaldą Trumpą ir išrinkti mūsų šaliai naują vadovybę“, – sakė jis.

„Tačiau, akivaizdu, rezultatų paskelbimo procesas nebuvo sėkmingas. Tai paprasčiausiai nepriimtina“, – pridūrė T. Price'as.

„Nors trokštu toliau tęsti savo darbą ir iki galo užbaigti šį procesą, esu tikras, kad Ajovos demokratų partijai metas pradėti žiūrėti į ateitį“, – rašė jis.

„Mano pasilikimas savo poste tai apsunkintų“, – pridūrė T. Price'as.

Visgi jis pažymėjo, kad dėl nesėkmingo proceso kaltas ne tik Demokratų partijos Ajovos skyrius, ir paminėjo partnerius bei IT įmones.

Tradiciškai per sueigas žmonės savo paramą vienam ar kitam kandidatui išreiškia susiburdami atskiromis grupelėmis nustatytoje sueigos erdvės dalyje. Tačiau šįmet T. Price'as ir jo partija įvedė naujas taisykles, kuriomis siekta užtikrinti didesnį skaidrumą ir efektyvumą per balsavimo procesą.

Sueigų pareigūnai gavo naują programėlę, turėjusią padėti jiems greičiau pranešti rezultatus, tačiau dėl „programavimo klaidos“ procesas visiškai pakriko.

Ajovos demokratų lyderiai šeštadienį rengia susitikimą, per kurį bus išrinktas laikinasis pirmininkas.

Nors Ajovos sueigų balsavimo rezultatai nėra itin reikšmingi turint galvoje, kad pergalei partijos pirminiuose rinkimuose užsitikrinti kandidatui reikia 1 991 delegato, ši mažytė valstija tradiciškai buvo laikoma svarbiu atspirties tašku ilgame kelyje į Baltuosius rūmus. Neaišku, ar taip bus ir toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.