Sirijos vyriausybės pajėgos netoli Damasko rado dešimčių žmonių kapavietę

Sirijos armija viename buvusiame sukilėlių bastione netoli Damasko rado masinį kapą su maždaug 70 žmonių palaikais, pirmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra.

​Sirijos armija viename buvusiame sukilėlių bastione netoli Damasko rado masinį kapą su maždaug 70 žmonių palaikais, pirmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra.<br>Imago/Scanpix nuotr.
​Sirijos armija viename buvusiame sukilėlių bastione netoli Damasko rado masinį kapą su maždaug 70 žmonių palaikais, pirmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2020, 5:22 PM

SANA pranešime nurodoma, kad Rytų Gutos regione rastos aukos yra „civiliai ir saugumo pajėgų nariai, kuriuos nužudė teroristinės grupės“.

Šį tankiai apgyvendintą pusiau urbanistinį rajoną į rytus nuo Damasko sukilėlių ir džihadistų frakcijos kontroliavo maždaug šešerius metus iki 2018-ųjų, kai jį po ilgos ir kruvinos apsiausties atsiėmė vyriausybinės pajėgos.

Valstybinė naujienų agentūra citavo policijos aukšto rango pareigūną, sakiusį, kad minėti žmonės tikriausiai buvo nužudyti 2012–2014 metais.

Bendras kapas netoli Rytų Gutos pagrindinio miesto Dumos yra rajone, kurį anksčiau kontroliavo sukilėlių grupė „Jaish al Islam“.

Rytų Gutos apsiaustis baigėsi triuškinamu režimo puolimu, per kurį žuvo mažiausiai 1,7 tūkst. civilių, Galiausiai buvo sudarytas susitarimas, pagal kurį kovotojai ir civiliai evakavosi į Šiaurės Siriją.

Pasak pareigūnų, kuriuos citavo SANA, daugelis aukų, tarp jų moterys, buvo surišti ir nužudyti šūviu į galvą.

Naujienų agentūra AFP kol kas negalėjo patvirtinti valstybinės naujienų agentūros pateiktos informacijos.

Kai kurios Rytų Gutos dalys per apsiaustį ir režimo puolimą buvo visiškai sugriautos, bet kai kurie gyventojai grįžo, nors regionas nėra atstatytas.

Pastaraisiais metais Sirijoje buvo rasta daug bendrų kapų, daugiausia rajonuose, kuriuos anksčiau kontroliavo džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS).

Kaip nurodo Sirijos karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), nuo karo pradžios 2011-aisiais jau žuvo daugiau kaip 380 tūkst. žmonių.

Tūkstančiai žmonių yra dingę ir SOHR praėjusią savaitę paragino Sirijos valdžią tirti, kas jiems nutiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.