Kalėjimo prižiūrėtoja laisvalaikiu dirbo prostitute: po paskutinio kliento – akibrokštas teisme

Kalugos srities teismas įpareigojo prostitutę sumokėti klientui 200 tūkstančių rublių (2,8 tūkst. eurų). Tai šalyje dar kartą paskatino kalbas apie prostitucijos legalizavimą ar dekriminalizavimą.

 Administracinis kodeksas Rusijoje numato, kad už užsiiminėjimą prostitucija gresia iki 28 eurų bauda.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Administracinis kodeksas Rusijoje numato, kad už užsiiminėjimą prostitucija gresia iki 28 eurų bauda.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos rytui“ , Maskva

Feb 21, 2020, 7:26 PM

Pradžioje viskas buvo priešingai. Klientas rado „meilės vergę“ pagal skelbimą pažinčių portale. Su moterimi jis susiskambino, susitarė dėl susitikimo ir lytinių santykių už 10 tūkst. rublių (141 eurą), tačiau po susitikimo pabėgo nesusimokėjęs.

Bet vyriškis nežinojo, su kuo susidėjo. Pasirodė, kad 30-metės prostitutės nuolatinė darbo vieta – teisėsaugos organai. Ji tarnavo vietos kalėjimo prižiūrėtoja.

Apgauta pasijautusi antpečius nešiojanti „meilės vergė“ kreipėsi pagalbos į kolegas. Ji parašė policijai pareiškimą dėl išprievartavimo, kuris, jos teigimu, dar buvo „papildytas“ sumušimais.

Prostitutės klientui grėsė nemažas įkalinimo laikas, bet sekso paslaugų užsakovas pasirodė ne iš kelmo spirtas. Teisme jis pateikė pokalbio su „nukentėjusiąja“ įrašą, kurio metu susitarė dėl sekso paslaugos ir įvardijo sumą.

Pasipiktinęs teisėjas įpareigojo prostitutę sumokėti 100 tūkst. rublių (1,4 tūkst. eurų) baudą už melagingus kaltinimus išprievartavimu ir dar tiek pat už klientui padarytą moralinę žalą.

Šis pranešimas buvo įkeltas į regioninės prokuratūros tinklalapį, kad kitiems būtų pamoka.

Rusijos sekso darbuotojų bendruomenė šį faktą sutiko su entuziazmu ir viltimi, kad valdžia grįš prie prostitucijos legalizavimo Rusijoje problemos. Šio sektoriaus darbuotojai tikisi, kad ateityje bus atšauktas administracinio kodekso straipsnis „Užsiėmimas prostitucija“. Už tai skiriama 1,5–2 tūkst. rublių (21–28 eurų) bauda.

Pernai atitinkamas prašymas buvo nusiųstas į prezidento Vladimiro Putino tiesioginį pasirodymą televizijos eteryje, kurio metu jis atsakinėjo į Rusijos žmonių atsiųstus klausimus.

Kreipimąsi buvo nurodoma, kad Rusijoje intymias paslaugas teikia apie trys milijonus darbuotojų ir jiems reikalingas normalus teisinis statusas.

„Jūs vadinote prostituciją viena svarbiausių profesijų pasaulyje“, – prezidentui besiremdamos jo žodžiais priminė prostitucijos legalizavimo siekiančio judėjimo „Sidabrinė rožė“ aktyvistės.

V.Putinas, anksčiau komentuodamas buvusio Rusijos vyriausios žvalgybos valdybos pulkininko Sergejaus Skripalio apnuodijimo Jungtinės Karalystės Solsberio mieste tyrimą, šnipinėjimą palygino su prostitucija.

„Ar tąsymasis tarp slaptųjų tarnybų vakar atsirado? Kaip žinoma, šnipinėjimas, kaip ir prostitucija, viena svarbiausių profesijų pasaulyje. Na, ir ką?“ – tuomet pažymėjo Rusijos prezidentas.

Tačiau kalbos dėl prostitucijos legalizavimo Rusijoje arba bent šios veiklos baudžiamumo panaikinimo taip ir lieka kalbomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.