Būdamas 78 metų mirė „Lego“ žmogaus figūrėlę sukūręs danas

Danas Jensas Nygaardas Knudsenas, sukūręs ikonišką žmogaus figūrėlę „Lego“ su keičiamomis kojomis ir liemeniu, mirė slaugos namuose nuo šoninės amiotrofinės sklerozės (ALS), šeštadienį pranešė vienas iš jo buvusių kolegų.

 Danas Jensas Nygaardas Knudsenas, sukūręs ikonišką žmogaus figūrėlę „Lego“ su keičiamomis kojomis ir liemeniu, mirė slaugos namuose nuo šoninės amiotrofinės sklerozės (ALS), šeštadienį pranešė vienas iš jo buvusių kolegų.  <br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
 Danas Jensas Nygaardas Knudsenas, sukūręs ikonišką žmogaus figūrėlę „Lego“ su keičiamomis kojomis ir liemeniu, mirė slaugos namuose nuo šoninės amiotrofinės sklerozės (ALS), šeštadienį pranešė vienas iš jo buvusių kolegų.  <br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2020, 11:31 AM

Pasak „Lego“ dizainerio Nielso Milano Pederseno, buvusio J. Nygaardo Knudseno bendradarbio, 78 metų buvęs dizaineris mirė trečiadienį slaugos namuose, kur buvo paguldytas prieš savaitę.

„Jo vaizduotė buvo tiesiog fantastiška. Kai turėjome minčių lietaus sesijas, jos labiau primindavo minčių uraganą, nes jis turėjo labai daug idėjų“, – su naujienų agentūra AFP prisiminimais dalijosi N. Milanas Pedersenas.

J. Nygaardas Knudsenas, miręs Ankerio fjordo slaugos namuose, esančiuose netoli Vide Sandės miestelio Danijos vakarinėje pakrantėje, dirbo dizaineriu danų žaislinių kaladėlių gamintojoje 1968–2000 metais.

Jis kūrė vėliau legendine tapusią figūrėlę su judančiomis rankomis ir kojomis praėjusio amžiaus 8-e dešimtmetyje, o 1978 metais šiais žaislais buvo pradėta prekiauti.

Anot „Lego“, kuriant figūrėlę buvo nuspręsta, kad ji bus su gelsvu gana laimingos išraiškos veidu, bet neturės nei lyties, nei rasės, kad šiuos požymius „nulemtų vaiko vaizduotė ir žaidimas“.

„Jis buvo idėjų žmogus. Figūrėlė buvo sukurta taip, kad [žaisliniai] nameliai būtų gyvi“, – transliuotojui TV2 pasakojo jo našlė Marianne Nygaard Knudsen.

„Tuo metu „Lego“ nameliai buvo tušti, bet tada jis nupiešė šį vyruką“, – pridūrė moteris.

Be „Lego“ figūrėlės, J. Nygaardas Knudsenas taip pat sukūrė kai kuriuos klasikinius „Lego“ teminius rinkinius, tokius kaip „Kosmosas“ ir „Piratai“.

1932 metais Ole Kirko Christianseno įkurta įmonė 2018 metų pabaigoje turėjo daugiau nei 17 tūkst. darbuotojų.

Pasak kompanijos, „Lego“ kaladėlės buvo pradėtos gaminti 5-e dešimtmetyje, tačiau savo dabartinį pavidalą jos įgavo tik 1958 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.