N. Delyje prieš D. Trumpo atvykimą per protestuotojų susirėmimus žuvo vienas policininkas

Naujajame Delyje pirmadienį, kelios valandos iki JAV prezidento Donaldo Trumpo atvykimo į Indijos sostinę, kilus kruviniems susirėmimams tarp protestuotojų dėl prieštaringai vertinamo pilietybės įstatymo žuvo policininkas.

 Naujajame Delyje pirmadienį, kelios valandos iki JAV prezidento Donaldo Trumpo atvykimo į Indijos sostinę, kilus kruviniems susirėmimams tarp protestuotojų dėl prieštaringai vertinamo pilietybės įstatymo žuvo policininkas.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Naujajame Delyje pirmadienį, kelios valandos iki JAV prezidento Donaldo Trumpo atvykimo į Indijos sostinę, kilus kruviniems susirėmimams tarp protestuotojų dėl prieštaringai vertinamo pilietybės įstatymo žuvo policininkas.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2020, 5:56 PM, atnaujinta Feb 24, 2020, 5:57 PM

Protestus visoje Indijoje išprovokavo gruodį įsigaliojęs įstatymas, kritikų teigimu, diskriminuojantis šalies musulmonus. Nuo neramumų pradžios per susirėmimus su policija jau žuvo mažiausiai 30 žmonių.

Naujasis įstatymas sukėlė ir užsienio valstybių – įskaitant JAV – nerimą, kad Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi nori paversti pasaulietišką Indiją hinduistine valstybe, marginalizuodamas Indijoje gyvenančius 200 mln. musulmonų, bet vyriausybės vadovas tokius kaltinimus atmeta.

Naujausi susirėmimai tarp kelių šimtų naujojo įstatymo šalininkų ir priešininkų daugiausiai musulmonų gyvenamoje šiaurės vakarinėje Delio dalyje prasidėjo sekmadienį ir pirmadienį dar tęsėsi.

Policijos pareigūnas mirė patyręs sunkią galvos traumą, pranešė vietos žiniasklaida. Dar vienas policijos pareigūnas buvo sužeistas.

„Prašau, pasmerkite smurtą. Niekas iš to nelaimės. Visos problemos bus išspręstos taikiai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Naujojo Delio vyriausiasis ministras Arvindas Kejriwalas.

Kaip pranešė naujienų agentūra „The Press Trust of India“, protestuotojai padegė mažiausiai du namus ir parduotuves. Vietos televizija rodė, kaip iš liepsnojančių pastatų virsta juodų dūmų kamuoliai.

Viename socialiniuose tinkluose išplatintame vaizdo įraše matyti, kaip vyrų minia siautėdama šaukia „Garbė Viešpačiui Ramai“.

D. Trumpas pirmadienį atvyko į vakarinę Gudžarato valstiją ir drauge su N. Modi kreipėsi į didžiulę susirinkusių žmonių minią. Vėliau jis aplankė Tadž Mahal mauzoliejų Agroje.

Pirmadienio vakarą JAV prezidentas turėtų atvykti į Delį, kur antradienį dalyvaus oficialiose derybose.

Vienas aukšto rango JAV pareigūnas žurnalistams sakė, kad D. Trumpas derybose kalbės apie religijos laisvę Indijoje, kur dauguma gyventojų yra hinduistai, „ypatingai rūpintys šiai administracijai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.