Meksikoje nuteistas prie žurnalisto J. Valdezo nužudymo prisidėjęs vyras

Meksikos teismas ketvirtadienį paskyrė 14 metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę vienam iš asmenų, prisidėjusių nužudant pripažinimą pelniusį žurnalistą ir naujienų agentūros AFP bendradarbį Javierą Valdezą.

 ​Meksikos teismas ketvirtadienį paskyrė 14 metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę vienam iš asmenų, prisidėjusių nužudant pripažinimą pelniusį žurnalistą ir naujienų agentūros AFP bendradarbį Javierą Valdezą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Meksikos teismas ketvirtadienį paskyrė 14 metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę vienam iš asmenų, prisidėjusių nužudant pripažinimą pelniusį žurnalistą ir naujienų agentūros AFP bendradarbį Javierą Valdezą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-28 14:06

Anot prokurorų, Heriberto Picosas Barraza, pravarde „El Koala“ (Koala), buvo vienas iš nusikaltimo, padaryto šiaurės vakariniame Kuljakano mieste 2017 metų gegužę, vykdytojų.

Jis vairavo automobilį, kuriuo pasinaudojo likę du įtariamieji – Juanas Francisco Picosas Barrueto ir Luisas Idelfonso Sanchezas, nušovę J. Valdezą prie žurnalisto biuro.

Savaitraštį „Riodoce“ įkūręs 50 metų J. Valdezas buvo vienas iš iškiliausių reporterių Meksikoje, nušviesdavusių vyriausybės pastangas įveikti kvaišalų prekeivius valstijoje, kurioje kadaise viešpatavo liūdnai pagarsėjęs narkotikų baronas Joaquinas Guzmanas, pravarde „El Chapo“ (Neūžauga).

Prokuratūra įpareigojo nuteistąjį išmokėti žurnalisto šeimai 9 mln. pesų (420 tūkst. eurų) kompensaciją.

Šią sumą padengs Vidaus reikalų ministerijai pavaldi Vykdomoji pagalbos nukentėjusiesiems komisija (CEAV).

Prokurorai mano, kad žmogžudystę užsakė vieno prekeivio narkotikais sūnus Damaso Lopezas Serrano, kurį esą įsiutino „Riodoce“ straipsnyje pažerta kritika jo atžvilgiu.

D. Lopezas Serrano, esą sumokėjęs žudikams 100 tūkst. pesų (4,6 tūkst. eurų) ir parūpinę jiems ginklų, tokius teiginius neigia.

J. F. Picosas Barrueto, atsisakęs pripažinti savo kaltę mainais į 20 metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kovo mėnesį bus teisiamas kaip pagrindinis kaltininkas.

Žurnalisto nužudymas šioje vienoje pavojingiausių žiniasklaidos darbuotojams šalių išprovokavo pasmerkimą visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.