Ukrainos premjeras neketina atsistatydinti, bet planuoja vyriausybės performavimą

Jauniausias visų laikų Ukrainos premjeras pirmadienį paneigė, kad pasisiūlė atsistatydinti, vyriausybei rengiantis galimiems atleidimams dėl ekonomikos bėdų.

 ​Jauniausias visų laikų Ukrainos premjeras pirmadienį paneigė, kad pasisiūlė atsistatydinti, vyriausybei rengiantis galimiems atleidimams dėl ekonomikos bėdų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Jauniausias visų laikų Ukrainos premjeras pirmadienį paneigė, kad pasisiūlė atsistatydinti, vyriausybei rengiantis galimiems atleidimams dėl ekonomikos bėdų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2020, 4:03 PM, atnaujinta Mar 2, 2020, 4:04 PM

„Iki šios minutės nesu parašęs jokių pareiškimų“, – spaudos konferencijoje Kijeve sakė 35 metų Oleksijus Hončarukas, pasklidus gandams apie jo galimą atsistatydinimą.

Praėjusią savaitę šaltiniai prezidentūroje ir vyriausybėje naujienų agentūrai AFP sakė, kad prezidentas Volodymyras Zelenskis planuoja pakeisti O. Hončaruką dėl jo prasto vadovavimo ekonomikai.

Tai antras kartas per du mėnesius, kai premjeras sulaukia viešo narstymo dėl jo būsimo vaidmens Ukrainos politikoje.

Šis teisininkas, beveik neturintis ankstesnės politinės patirties, praėjusį mėnesį pasirodžius įrašams, kuriuose jis kritikuoja prezidento „labai primityvų“ įsivaizdavimą apie ekonomiką, įteikė atsistatydinimo raštą.

V. Zelenskis tą pačią dieną atsistatydinimo pareiškimą atmetė ir sakė, kad nori suteikti O. Hončarukui „antrą galimybę“.

Pirmadienį O. Hončarukas pakomentavo kritiką jo ekonomikos politikai: „Aišku, mes šiuo klausimu konsultuosimės su prezidentu ir parlamentu.“

Premjeras netiesiogiai patvirtino spėliones apie galimą kabineto pertvarkymą, pareiškęs, kad ketina sustiprinti savo vyriausybę.

„Kaip jau esu sakęs, galvojame apie rimtą vyriausybės sustiprinimą“, – pabrėžė jis, bet nepatikslino, kurie ministrai gali būti atleisti ir kada.

V. Zelenskis premjeru O. Hončaruką paskyrė rugpjūtį, šalies ekonomikai vis dar išgyvenant blogus laikus ir teberusenant karui su prorusiškais separatistais Ukrainos rytuose.

Jo kandidatūrą greitai patvirtino Aukščiausioji Rada, kurioje daugumą turi V. Zelenskio partija „Liaudies tarnas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.