EK vadovė: ES suteiks Graikijai „visą reikiamą pagalbą“ migrantų krizei suvaldyti

Europos Sąjunga suteiks Graikijai „visą reikiamą paramą“, kad padėtų susitvarkyti su išaugusiu migrantų iš kaimyninės Turkijos srautu, antradienį pareiškė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen.

 Europos Sąjunga suteiks Graikijai „visą reikiamą paramą“, kad padėtų susitvarkyti su išaugusiu migrantų iš kaimyninės Turkijos srautu, antradienį pareiškė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Europos Sąjunga suteiks Graikijai „visą reikiamą paramą“, kad padėtų susitvarkyti su išaugusiu migrantų iš kaimyninės Turkijos srautu, antradienį pareiškė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2020, 5:39 PM

„Tie, kas nori išbandyti Europos vienybę, nusivils. Mes laikysimės išvien, ir mūsų vienybė nugalės“, – kalbėjo U. von der Leyen.

EK vadovė šį pažadą davė, kai su Graikijos ministru pirmininku Kiriaku Micotakiu ir Europos Vadovų Tarybos bei Europos Parlamento vadovais sraigtasparniu praskrido virš Graikijos teritorijos prie sienos su Turkija.

U. von der Leyen sakė, kad Bendrija skirs 700 mln. eurų, pusę iš jų nedelsiant, kad padėtų suvaldyti migrantų srautą.

Be to ES sienų kontrolės agentūra FRONTEX atsiųs greitojo reagavimo grupę ir, papildomai, 100 sienos apsaugos pareigūnų, taip pat pakrantės apsaugos laivų, sraigtasparnių ir transporto priemonių, nurodė ji.

„Mūsų svarbiausias prioritetas yra užtikrinti, kad prie Graikijos išorinės sienos, kuri taip pat yra ES siena, būtų tvarka“, – sakė U. von der Leyen žurnalistams.

K. Micotakis anksčiau pranešė, kad Graikijos pasienio apsaugos pajėgos užkirto kelią daugiau nei „2 400 bandymų neteisėtai kirsti sieną“ sausuma arba jūra, suėmė dešimtis asmenų.

„Europai nepavyksta susitvarkyti su migrantų krize, – sakė jis. – Tikiuosi, kad ši krizė bus raginimas visiems imtis savo pareigų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.