ES pratęsė sankcijas Ukrainos eksprezidentui V. Janukovyčiui ir jo bendražygiams

Europos Sąjunga dar metams pratęsė sankcijas buvusiam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui ir jo bendražygiams, trečiadienį Briuselyje naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė vienas diplomatinis šaltinis, bet daugiau detalių nepateikė.

​Europos Sąjunga dar metams pratęsė sankcijas buvusiam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui ir jo bendražygiams, trečiadienį Briuselyje naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė vienas diplomatinis šaltinis, bet daugiau detalių nepateikė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Europos Sąjunga dar metams pratęsė sankcijas buvusiam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui ir jo bendražygiams, trečiadienį Briuselyje naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė vienas diplomatinis šaltinis, bet daugiau detalių nepateikė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-04 15:57

Anksčiau paaiškėjo, kad Ukrainos ekspremjeras Mykola Azarovas ir buvęs energetikos ministras Eduardas Stavickis išbraukiami iš „juodojo“ sąrašo ir kad sankcijos V. Janukovyčiaus sūnui Oleksandrui gali būti pratęstos tik pusmečiui.

Be jų, sankcijos bus taikomos ir buvusiam užsienio reikalų ministrui Vitalijui Zacharčenkai, buvusiam generaliniam prokurorui Viktorui Pšonkai ir jo sūnui Artiomui, buvusiam vidaus reikalų viceministrui Viktorui Ratušniakui, buvusiam pirmajam vicepremjerui Serhijui Arbuzovui, buvusiam pajamų ir rinkliavų ministrui Oleksandrui Klimenkai, buvusiam švietimo ministrui Dmitrijui Tabačnikui ir oligarchui Serhijui Kurčenkai.

Turto įšaldymo sankcijos, pirmąkart įvestos ES 18-ai aukšto rango V. Janukovyčiaus laikų pareigūnų, pratęsiamos metams.

Daugelis šių veikėjų ne kartą užginčijo ES sprendimą ir bloko teismas jau paskelbė virtinę jiems palankių nutarčių.

Taigi, baudžiamosios priemonės buvo panaikintos keliems buvusiems pareigūnams, pavyzdžiui, į teismą besikreipusiam V. Janukovyčiaus administracijos vadovui Andrijui Kliujevui, o šiemet sąraše liks 10 vardų.

Tuomet tokį Bendrijos žingsnį kritikavęs tuometis Ukrainos generalinės prokuratūros atstovas Andrijus Lysenka pareiškė, kad šalies teisėsauga vis tiek tebenagrinėjo A. Klijevui iškeltą baudžiamąją bylą.

ES įvedė sankcijas buvusiems aukšto rango pareigūnams už Ukrainos valstybės lėšų grobstymą arba už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.