Į Lesbą atplaukę migrantai bus apgyvendinti Graikijos karinio jūrų laivyno laive

Į Graikijos Lesbo salą siunčiamas graikų karinio jūrų laivyno laivas, kuriame bus apgyvendinta šimtai migrantų, pastarosiomis dienomis atplaukusių į salą su nesibaigiančia pabėgėlių banga iš Turkijos, pranešė pareigūnai.

 ​Į Graikijos Lesbo salą siunčiamas graikų karinio jūrų laivyno laivas, kuriame bus apgyvendinta šimtai migrantų, pastarosiomis dienomis atplaukusių į salą su nesibaigiančia pabėgėlių banga iš Turkijos, pranešė pareigūnai.<br>AP/Scanpix nuotr.
 ​Į Graikijos Lesbo salą siunčiamas graikų karinio jūrų laivyno laivas, kuriame bus apgyvendinta šimtai migrantų, pastarosiomis dienomis atplaukusių į salą su nesibaigiančia pabėgėlių banga iš Turkijos, pranešė pareigūnai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2020, 12:08 PM

Šaltinis Graikijos gynybos ministerijoje sakė, kad migrantai šiame transportiniame laive gyvens tol, kol žemyninėje šalies dalyje bus įkurtas naujas objektas jiems priimti.

Maždaug 500 savaitgalį iš Turkijos atvykusių žmonių, tarp kurių yra daug šeimų su mažais vaikais, glaudžiasi uoste.

Bandydama slopinti atvykėlių srautą, kuris kilo Turkijai praeitą savaitę paskelbus, kad ji nebetrukdys pabėgėliams keliauti į Europą, Graikija sustabdė prieglobsčio suteikimo procedūras ir sustiprino sienų apsaugą.

Nauji atvykėliai komplikavo ir taip sudėtingą padėtį netoli Turkijos esančiose Graikijos salose.

Lesbe yra daugiau kaip 19 tūkst. pabėgėlių ir migrantų, vargingomis sąlygomis susigrūdusių aplink stovyklą, kuri per 2015 metų migracijos krizę buvo pastatyta priimti mažiau nei 3 tūkst. žmonių.

Pavargę tempti pernelyg apkrautos Europos prieglobsčio suteikimo sistemos naštą vietos gyventojai protestavo prieš migrantų buvimą ir sako, kad jie kelia grėsmę saugumui, visuomenės sveikatai ir nuo turizmo priklausomai ekonomikai.

Pyktis pastarosiomis dienomis prasiveržė smurtu. Viena ekstremistinė mažuma vadovavo atakoms prieš naujai atvykusius migrantus, baugino žiniasklaidą ir puldinėjo pagalbos darbuotojus, teigė kelios Lesbe veikiančios grupės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.