NATO karinėje būstinėje Belgijoje – pirmieji užsikrėtimo koronavirusu atvejai

NATO ketvirtadienį informavo, jog buvo patvirtinti trys užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai, susiję su bloko pajėgų vyriausiąja būstine Belgijoje.

 NATO ketvirtadienį informavo, jog buvo patvirtinti trys užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai, susiję su bloko pajėgų vyriausiąja būstine Belgijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 NATO ketvirtadienį informavo, jog buvo patvirtinti trys užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai, susiję su bloko pajėgų vyriausiąja būstine Belgijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2020, 6:02 PM, atnaujinta Mar 5, 2020, 6:13 PM

Šie pacientai yra vienas civilis darbuotojas ir du jo šeimos nariai.

Darbuotojas neseniai lankėsi Italijoje, labiausiai susirgimo COVID-19 paveiktoje Europos šalyje.

NATO nurodė, kad sugrįžęs iš Italijoje šis darbuotojas ir jo šeimos nariai dar nesilankė Vyriausiajame Sąjungininkų pajėgų Europoje štabe (SHAPE), esančiame Belgijos pietiniame Monso mieste.

„Platesnėje SHAPE bendruomenėje yra trys patvirtinti COVID-19 atvejai“, – sakoma NATO pranešime.

„Šie atvejai buvo „importuoti“ į Belgiją per kelionę į užsienį, o paveikti asmenys nuo sugrįžimo namo nebuvo įžengę į SHAPE kompleksą“, – pridūrė Aljansas.

Atlikus tyrimus ligoninėje šie trys pacientai buvo išsiųsti namo, kur jie turi laikytis karantino. Jų sveikatos būklė nėra sunki.

Lankymasis NATO būstinėse jau anksčiau buvo apribotas, o pajėgų vadams buvo pateikta rekomendacijų dėl priemonių viruso plitimui stabdyti.

Tuo metu JAV ir Izraelis dėl koronaviruso protrūkio atšaukė jau prasidėjusių bendrų karinių pratybų „Juniper Cobra 20“ tolesnius etapus.

NATO iki šiol neatšaukė nė vienų iš daugiau kaip 20 šiais metais suplanuotų pratybų, bet bloko generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sakė, kad Aljansas atidžiai stebi padėtį.

„NATO karo medicinos darbuotojai išlieka budrūs. Jie stebi bet kokį potencialų poveikį NATO kariams, dislokuotiems per operacijas“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas Aljanso pareigūnas.

Kol kas nebuvo jokių pakeitimų ir dėl planuojamų JAV vadovaujamų pratybų „Defender Europe 2020“, kuriose dalyvaus iš viso 37 tūkst. karių, įskaitant 20 tūkst. amerikiečių, permetamų iš JAV į Europą.

Prancūzijoje koronaviruso aukų skaičius išaugo iki šešių

Prancūzijos sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį pranešė apie dar du mirties nuo koronaviruso atvejus šalyje, tad bendras šios ligos aukų skaičiui išaugo iki šešių.

Be to, nuo trečiadienį buvo patvirtinti 92 nauji užsikrėtimo virusu SARS-CoV-2 atvejai. Tai didžiausias per vieną dieną užregistruotas užsikrėtusiųjų skaičius Prancūzijoje nuo ligos protrūkio pradžios. Iš viso šalyje jau nustatyti 377 užsikrėtimo atvejai.

Vienas 73 metų žmogus mirė į šiaurę nuo Paryžiaus esančiame Uazos departamente, kur pranešta apie virtinę ligos COVID-19 atvejų. Kitas 64 metų žmogus mirė netoliese esančiame Enos departamente, nurodė ministerija.

Prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį susitiko su mokslininkais, vadovaujančiais pastangoms sustabdyti ligos protrūkį, dėl kurio šalyje buvo uždaryta maždaug 150 mokyklų.

Vyriausybės atstovė spaudai Sibeth Ndiaye trečiadienį sakė, kad pareigūnams veikiausiai teks pakelti epidemijos pavojaus lygį iki aukščiausio pagal trijų lygių skalę. Dėl to gali būti įvesti kelionių apribojimai ir suvaržyta visuomenės veikla.

„Plitimo sulėtinimas sumažins įtaką gyventojams, kai paskelbsime trečio lygio pavojų ir sumažinsime epidemijos augimą“, – nurodė sveikatos apsaugos ministerija.

Ketvirtadienį Paryžiaus metropoliteno operatorė RATP pranešė, kad koronaviruso infekcija buvo patvirtinta vienos stoties viršininkei, kuri sirgdama dirbo kelias dienas, o paskui buvo hospitalizuota.

RATP profesinės sąjungos pareigūnų teigimu, moteris praėjusį mėnesį dalyvavo viename religiniame susibūrime rytiniame Miulūzo mieste, kur pareigūnai pranešė apie dar keletą pacientų, kuriems buvo patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.