Turkija pasienyje su Graikija dislokavo policininkus, kad sutrukdytų grąžinti migrantus

Turkija ketvirtadienį pasienyje dislokavo tūkstantį policininkų, kad sutrukdytų Graikijai jėga grąžinti į Turkijos teritoriją sieną kirtusius migrantus, pranešė vidaus reikalų ministras.

 Turkija ketvirtadienį pasienyje dislokavo tūkstantį policininkų, kad sutrukdytų Graikijai jėga grąžinti į Turkijos teritoriją sieną kirtusius migrantus, pranešė vidaus reikalų ministras.  <br> PA/Scanpix nuotr.
 Turkija ketvirtadienį pasienyje dislokavo tūkstantį policininkų, kad sutrukdytų Graikijai jėga grąžinti į Turkijos teritoriją sieną kirtusius migrantus, pranešė vidaus reikalų ministras.  <br> PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2020, 1:24 PM, atnaujinta Mar 5, 2020, 2:03 PM

Tūkstančiai migrantų plūstelėjo prie Graikijos sienos, Ankarai praėjusią savaitę paskelbus, kad jiems bus nebetrukdoma keliauti į Europą.

„Tūkstantis policijos specialiųjų pajėgų narių šįryt buvo dislokuoti prie Maricos upės pasienyje. Jie turi visas priemones, reikalingas sutrukdyti jėga grąžinti žmones atgal“, – sakė ministras Suleymanas Soylu, lankydamasis šiaurės vakarinėje Edirnės provincijoje.

Graikijoje ši upė vadinama Evru.

S. Soylu kaltino Graikiją, kad ši „blogai elgiasi„su migrantais, ir sakė, kad Turkija „to neleis“.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas praėjusią savaitę pareiškė, kad šalis atveria savo sienas su Europos Sąjunga pabėgėliams iš Sirijos.

Turkija yra priėmusi apie 4 mln. pabėgėlių, daugiausia sirų, ir bijo naujo žmonių antplūdžio iš Idlibo – paskutinio sukilėlių bastiono, kurį nuo gruodžio intensyviai atakuoja Rusijos aviacijos palaikomos Damasko režimo pajėgos.

R. T. Erdoganui paskelbus, kad Turkija pasienyje nebestabdys migrantų, norinčių keliauti į Europą, tūkstančiai pabėgėlių plūstelėjo į Edirnės provinciją prie sienos su Graikija. Pastarosiomis dienomis pasienyje būta pabėgėlių susirėmimų su graikų policija.

Migrantų atvyksta ir į ir netoli Turkijos esančią Graikijos Lesbo salą.

Turkija tvirtina, kad Graikija šaudo į migrantus kovinėmis kulkomis ir nuo graikų ugnies jau žuvo trys pabėgėlai.

Atėnai tai kategoriškai neigia ir vadina „išgalvotomis naujienomis“.

Žurnalistinių tyrimų tinklapis „Bellingcat“ ketvirtadienį pranešė, kad graikų riaušių policija galbūt naudoja potencialiai mirtinas ašarines dujas – tai rodo tušti dujų kanistrai, aptikti Graikijos ir Turkijos pasienyje, netoli vietos, kur vyko prieglobsčio prašytojų protestai.

Graikijos vyriausybė pranešė, kad pasieniečiai pastarąją parą užkirto kelią beveik 7 tūkst. bandymų neteisėtai kirsti sieną, o per penkias praėjusias dienas – beveik 35 tūkst. mėginimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.