Dėl koronaviruso draudžiama vykti į Betliejų

Izraelio gynybos ministras Naftali Bennettas dėl koronaviruso plitimo uždraudė įvažiuoti į Vakarų Krante esantį Betliejų ir išvažiuoti iš jo. Tai penktadienį pranešė Izraelio valstybinis radijas „Kan“.

Izraelio gynybos ministras Naftali Bennettas dėl koronaviruso plitimo uždraudė įvažiuoti į Vakarų Krante esantį Betliejų ir išvažiuoti iš jo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Izraelio gynybos ministras Naftali Bennettas dėl koronaviruso plitimo uždraudė įvažiuoti į Vakarų Krante esantį Betliejų ir išvažiuoti iš jo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2020, 7:53 AM

Jo žiniomis, ši priemonė buvo suderinta su Palestinos valdžia. Sprendimas buvo priimtas specialiame pasitarime Izraelio gynybos ministerijoje ketvirtadienio vakarą.

Palestinos sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad Betliejuje septyniems žmonėms nustatytas naujasis koronavirusas. Anksčiau tą pačią dieną įtarus koronavirusą keturiems žmonėms viename iš miesto viešbučių, Betliejaus rajone buvo įvestas nepaprastosios padėties režimas, valdžia davė nurodymą uždaryti visas švietimo ir religines įstaigas 14-kai dienų ir – iki specialaus potvarkio – Kristaus Gimimo baziliką.

Pačiame Izraelyje naujasis koronavirusas iki šiol nustatytas 17-kai žmonių. Šalies Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šiuo metu privaloma dviejų savaičių izoliacija taikoma maždaug 50 tūkstančių izraeliečių. Policijos spaudos tarnyba pranešė, kad pareigūnai tiria septynis atvejus, kai piliečiai sąmoningai pažeidė karantino sąlygas, už ką numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Ketvirtadienį Izraelio valdžia išplėtė sąrašą šalių, iš kurių atvykstantiems užsieniečiams draudžiama įvažiuoti į žydų valstybės teritoriją dėl ten plintančio koronaviruso.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 80-yje šalių.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino daugiau kaip 80,5 tūkstančio užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, daugiau kaip 3 tūkstančiai infekuotųjų jau mirė.

Už Kinijos ribų užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė beveik 15 tūkstančių, 267 žmonės mirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.