Italijoje per protestą prieš kovos su viruso plitimu priemones mirė šeši kaliniai

Italijos kalinimo įstaigų policija pirmadienį pranešė, kad šiaurinėje Italijoje mirė šeši kaliniai, kurie, protestuodami prieš taikomas kovos su koronaviruso plitimu priemones, įsilaužė į įkalinimo įstaigos ligoninę ir perdozavo metadono.

Italijos kalinimo įstaigų policija pirmadienį pranešė, kad šiaurinėje Italijoje mirė šeši kaliniai, kurie, protestuodami prieš taikomas kovos su koronaviruso plitimu priemones, įsilaužė į įkalinimo įstaigos ligoninę ir perdozavo metadono.<br>PA/Scanpix nuotr.
Italijos kalinimo įstaigų policija pirmadienį pranešė, kad šiaurinėje Italijoje mirė šeši kaliniai, kurie, protestuodami prieš taikomas kovos su koronaviruso plitimu priemones, įsilaužė į įkalinimo įstaigos ligoninę ir perdozavo metadono.<br>PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2020, 4:56 PM

Sekmadienį Modenos mieste kilęs incidentas buvo pirmasis iš daugiau nei dviejų dešimčių riaušių, prasidėjusių perpildytose Italijos įkalinimo įstaigose pirmadienį.

Žmogaus teisių gynėjai perspėja, kad kaliniai ypač yra sunerimę dėl koronaviruso protrūkio, ypač po to, kai, siekiant sustabdyti ligos plitimą, buvo uždrausti susitikimai su šeimos nariais.

Pirmadienį Milane ant San Vitorės kalėjimo stogo užlipę kaliniai prašė malonės, laikydami iškėlę paklodę su užrašu „indulto“.

Kalinimo įstaigų policijos padalinio generalinis sekretorius Donato Capece kaltino vyriausybę užmiršus kalėjimų sistemą, atsisakant aprūpinti ją būtinomis priemonėmis, kad būtų sustabdytas koronaviruso plitimas tarp kalinių. Pasak jo, kalėjimų sargybiniai yra palikti vieni tvarkytis su kaliniais, kuriems dabar leidžiama bendrauti su artimaisiais tik telefonu arba per programėlę „Skype“.

„Administracija visiškai nedalyvauja, – sakė jis naujienų agentūrai AP. – Jie paliko kalėjimų policiją pavojuje.“

Jis patvirtino, kad nuo perdozavimo Modenos kalėjime mirė šeši kaliniai. Pareigūnas išvardino daugiau nei dvi dešimtis kalėjimų, kuriuose vyksta kalinių protestai, įskaitant kalėjimą Fodžoje, iš kurio yra pabėgusių kalinių.

Perkrauta Italijos teismų sistema beveik visiškai sustojo dėl taikomų kovos su koronavirusu priemonių. Dėl išaugusios įtampos tarp kalinių jau dabar vėluojama vykdyti teisingumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.