J. Bidenas B. Sandersui: „Drauge įveiksime Donaldą Trumpą“

Dėl teisės tapti JAV Demokratų partijos kandidatu į prezidentus besivaržantis Joe Bidenas antradienį kreipėsi į savo varžovą Bernie Sandersą ir pareiškė, kad drauge jie galėtų įveikti dabartinį šalies vadovą Donaldą Trumpą lapkričio rinkimuose.

Manyta, kad J.Bideną užklupo politinis saulėlydis, bet superantradienis parodė, kad jis vis dar yra favoritas.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Manyta, kad J.Bideną užklupo politinis saulėlydis, bet superantradienis parodė, kad jis vis dar yra favoritas.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
D.Trumpas laikomas 2020 m. prezidento rinkimų favoritu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Trumpas laikomas 2020 m. prezidento rinkimų favoritu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B.Sandersas siekia prezidento posto.<br>AP/Scanpix nuotr.
B.Sandersas siekia prezidento posto.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 11, 2020, 9:31 AM

Laimėjęs pirminius rinkimus keturiose iš šešių antradienį balsavusių valstijų, J. Bidenas pareiškė, kad jį su B. Sandersu sieja „bendras tikslas“.

„Noriu padėkoti Bernie Sandersui ir jo šalininkams už jų nenuilstamą energiją ir aistrą“, – kalbėjo jis.

„Drauge įveiksime Donaldą Trumpą... Suvienysime šią tautą“, – pridūrė J. Bidenas.

„Šįvakar esame vienu žingsniu arčiau padorumo, orumo ir garbės atkūrimo Baltuosiuose rūmuose link. Tai – mūsų galutinis tikslas“, – į savo džiūgaujančius šalininkus Filadelfijoje kreipėsi J. Bidenas, o šalia vyro stovėjo jo sutuoktinė Jill Biden.

Rinkėjų apklausos rodo, kad buvęs viceprezidentas iškovojo pergalę Mičigane, kuri laikoma pagrindiniu antradienio prizu, taip pat Aidahe, Misisipėje ir Misūryje. Antradienį taip pat balsavo Šiaurės Dakota ir Vašingtono valstija.

Kad būtų išrinktas partijos kandidatu dalyvauti prezidento rinkimuose, pretendentas turi užsitikrinti absoliučios daugumos delegatų – 1 991 – palaikymą. Delegatai paskirstomi proporcingai pagal balsavimų pirminiuose rinkimuose ir bendruomenių sueigose rezultatus.

Iki šio antradienio J. Bidenas turėjo 670 delegatų palaikymą, o B. Sandersas – 574.

Abiejų varžovų dar laukia daugiau nei pusė iš 57 pirminių rinkimų, ir B. Sanderso štabas pažymi, kad nė vienas iš pretendentų dar nė neįpusėjo kelio pergalės link, ir žada tęsti kovą.

„Daugiau nei pusė valstijų dar nė nebalsavo. Ne, tai dar ne pabaiga“, – pareiškė B. Sanderso nacionalinės kampanijos viena iš vadovių Nina Turner.

Partijos kandidatas prezidento rinkimuose, mesiantis iššūkį D. Trumpui, bus oficialiai išrinktas Demokratų nacionaliniame suvažiavime, kuris liepos 13–16 dienomis vyks Milvokyje Viskonsino valstijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.