Irako pareigūnai: raketomis apšaudyta bazė, kur yra JAV karių

Irako ir JAV saugumo pareigūnai šeštadienį pranešė, kad antrą kartą per pastarąją savaitę raketomis buvo apšaudyta Tadži oro pajėgų bazė, kur yra amerikiečių karių.

Irako saugumo pareigūnai šeštadienį pranešė, kad antrą kartą per pastarąją savaitę raketomis buvo apšaudyta Tadži oro pajėgų bazė, kur yra amerikiečių karių.<br>123rf nuotr.
Irako saugumo pareigūnai šeštadienį pranešė, kad antrą kartą per pastarąją savaitę raketomis buvo apšaudyta Tadži oro pajėgų bazė, kur yra amerikiečių karių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-14 10:45, atnaujinta 2020-03-14 15:37

Tai buvo jau 23 tokia ataka nuo spalio mėnesio prieš Irake esančius objektus, kur yra amerikiečių karių ir diplomatų.

Nė už vieną iš tų atakų jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės, bet JAV kaltina dėl jų Irako kovotojų tinklą „Hashed al Shaabi“, kuris yra inkorporuotas į Irako valstybines struktūras.

Kaip pranešė Irako kariuomenė, šeštadienį į Tadži oro pajėgų bazę pataikė mažiausiai 33 raketos. Tai yra vienas didžiausių tokių apšaudymų.

„Pirminiais duomenimis, buvo sužeisti du Irako oro gynybos [pajėgų] nariai, jų būklė labai kritinė“, – sakė Irako jungtinių operacijų vadovybės atstovas Tahsinas al Khafaji.

JAV vadovaujama koalicija pranešė, kad per ataką buvo sužaloti trys jos nariai.

Kaip pranešė su anonimiškumo sąlyga kalbėję du saugumo pareigūnai, keliolika raketų nukrito bazės teritorijoje, kelios jų pataikė į koalicijos būstinę, o kitos nukrito ant kilimo ir nusileidimo tako, kuriuo naudojasi irakiečių pajėgos.

Trečiadienį per tos pačios bazės apšaudymą žuvo trys kariai, įskaitant du amerikiečius. Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavusi raketų ataka per kelerius pastaruosius metus prieš irakiečių karines bazes, kuriose yra užsienio karių.

Atsakydama į šią ataką anksti penktadienį JAV surengė aviacijos smūgių prieš proiranietiškas kovotojų frakcijas Irako pietinėje dalyje. Pasak JAV pareigūnų, buvo apšaudyti dėl trečiadienio atakos kaltinamo tinklo „Hashed al Shaabi“ ginklų sandėliai.

Per penktadienio antskrydžius žuvo vienas civilis ir penki Irako saugumo pajėgų nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.