ES lyderiai per vaizdo konferenciją antradienį aptars kovą su koronavirusu

Europos Sąjungos lyderiai antradienį dalyvaus skubioje vaizdo konferencijoje, siekdami suderinti atsaką į koronaviruso protrūkį žemyne.

 Europos Sąjungos lyderiai antradienį dalyvaus skubioje vaizdo konferencijoje, siekdami suderinti atsaką į koronaviruso protrūkį žemyne.  <br> Zumapress/Scanpix nuotr.
 Europos Sąjungos lyderiai antradienį dalyvaus skubioje vaizdo konferencijoje, siekdami suderinti atsaką į koronaviruso protrūkį žemyne.  <br> Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2020, 1:52 PM

„Svarbu sustabdyti viruso plitimą, aprūpinti pakankama medicinine įranga, skatinti tyrimus ir sušvelninti poveikį ekonomikoms“, – sakė Europos Vadovų Tarybos vadovas Charles'is Michelis.

27 ES valstybių narių vadovai Ch. Michelio iniciatyva dalyvaus vaizdo konferencijoje diena po to, kai Didysis septynetas (G-7) nuotoliniu būdu surengs panašią neeilinę aukščiausio lygio konferenciją.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) dabar laiko Europą naujuoju koronaviruso protrūkio epicentru, o Briuselis mėgina koordinuoti ES atsaką.

Nepaisant Bendrijos vadovų raginimų laikytis bendros strategijos, kelios valstybės narės vienašališkai ėmėsi uždarinėti savo sienas arba įvedinėti griežtesnę kontrolę pasienyje.

Euro zonos finansų ministrai taip pat turi vėliau surengti derybas nuotoliniu būdu, šalims ruošiant finansinį paketą ekonomikoms stabilizuoti.

Prieš paskelbiant apie antradienio pasitarimą, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas sakė, kad aptarė šį klausimą su Vokietijos kanclere Angela Merkel, Europos Komisijos vadove Ursula von der Leyen bei Ch. Micheliu.

„Dirbame su europiečiais“, – parašė E. Macronas socialiniame tinkle „Twitter“. Jo manymu „artimiausiomis valandomis“ bus priimta „rimtų sprendimų“.

E. Macronas pirmadienį vakare kreipsis į nerimaujančius šalies gyventojus dėl koronaviruso protrūkio, privertusio uždaryti mokyklas, kavines ir restoranus.

Kaip sakoma prezidentūros pranešime, E. Macronas turi surengti pasitarimą su savo premjeru, patarėju kariniais klausimais, žvalgybos koordinatoriumi ir sveikatos apsaugos, vidaus reikalų, užsienio reikalų ministrais dėl sunkėjančios krizės, o paskui, 20 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku, per televiziją kreiptis į šalies gyventojus.

Per pasitarimą turi būti nuspręsta dėl papildomų kovos su koronavirusu priemonių.

Prancūzijoje COVID-19 susirgo daugiau kaip 5 tūkst. žmonių, o mirusiųjų nuo šios ligos yra 127. Sekmadienį paskelbta, kad per ankstesnes 24 val. šalyje užregistruota daugiau kaip 900 naujų užsikrėtimo atvejų.

Šimtų pacientų gydomi intensyviosios priežiūros skyriuose.

Prezidentūra paneigė plačiai pasklidusius gandus apie būsimą komendanto valandą ir priverstinį buvimą namuose visiems Prancūzijos piliečiams, nors to jau ėmėsi kaimyninės Ispanija ir Italija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.