Jungtinės Karalystės vyriausybė patvirtino atšaukianti antrą prekybos derybų su ES ratą

Jungtinės Karalystės vyriausybė antradienį patvirtino, kad dėl koronaviruso protrūkio šį trečiadienį neatnaujins, kaip buvo planuota, po „Brexit“ pradėtų prekybos derybų su Europos Sąjunga.

Jungtinės Karalystės vyriausybė patvirtino atšaukianti antrą prekybos derybų su ES ratą.  <br> PA/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės vyriausybė patvirtino atšaukianti antrą prekybos derybų su ES ratą.  <br> PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2020, 7:45 PM

Atšaukus šios savaitės tiesioginį susitikimą Londone, kuris turėjo būti antrasis oficialių derybų ratas, pareigūnai aptarinėjo planus dėl vaizdo konferencijų.

„Atsižvelgdami į naujausias rekomendacijas dėl koronaviruso, mes rytoj oficialiai derybinio darbo grupių nerinksime, kaip darėme per ankstesnį ratą“, – sakoma vyriausybės pareiškime.

„Vis dėlto netolimoje ateityje tikimės, kaip ir planuota, pasidalyti laisvosios prekybos susitarimo projektu ir virtinės savarankiškų susitarimų teisinių tekstų projektais. Abi šalys lieka visiškai įsipareigojusios dėl derybų, toliau reguliariai palaikome kontaktus su Europos Komisija, kad apgalvotume alternatyvius būdus diskusijoms tęsti“, – sakoma pareiškime.

Tai apimtų vaizdo konferencijas ir struktūros lankstumo išaiškinimą artimiausioms savaitėms, nurodė Jungtinės Karalystės vyriausybė.

Jungtinė Karalystė sausio 31 dieną išstojo iš ES, bet abi šalys sutarė dėl pereinamojo periodo iki šių metų pabaigos, kad galėtų susitarti dėl naujos partnerystės.

Briuselis jau perspėjo, kad laiko labai striuka, o atidėjimai dėl koronaviruso Londone išprovokavo raginimus ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui  prašyti daugiau laiko deryboms.

Tačiau vyriausybės antradienio pareiškime sakoma: „Pereinamasis periodas baigiasi 2020 metų gruodžio 31 dieną. Tai įtvirtinta Jungtinės Karalystės teisėje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.