Italijoje nuo koronaviruso mirė mažiausiai 10 kunigų

„Labai daug yra kunigų, mirusių šią savaitę, ir tų, kas toliau guli ligoninėse sunkios būklės“, – sakė Bergamo vyskupas Francesco Beschi.

 Italijoje nuo naujojo koronaviruso mirė mažiausiai 10 katalikų kunigų.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Italijoje nuo naujojo koronaviruso mirė mažiausiai 10 katalikų kunigų.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2020, 12:03 PM

Jis pažymėjo, kad katalikų kunigai „labai kenčia“ negalėdami dalyvauti mišiose su savo parapijiečiais. „Net šiandien, laikydamiesi visų reikiamų atsargumo priemonių, mes vis dar šalia savo žmonių, suprasdami, kad liudijame jiems Kristų, bet, kita vertus, galime būti ir viruso nešiotojai“, – sakė F. Beschi.

Kremonos vyskupas Antonio Napolioni, kuris 10 dienų pragulėjo ligoninėje su sunkiais COVID-19 simptomais, ėmė sveikti ir kovo 16 dieną grįžo namo. Jis 14 dienų laikysis karantino ir bus stebimas, o vėliau jam bus atlikti pakartotiniai testai.

A. Napolioni tapo antru pasaulio vyskupu, persirgusiu COVID-19. Pirmasis buvo 98 metų Kinijos Nanjango apygardos vyskupas emeritas Josephas Zhu Baoyu, kuris jau pasveiko.

Italijoje jau užregistruota daugiau kaip 31,5 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o mirties atvejų skaičius viršijo 2,5 tūkstančio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas