JAV prezidentu siekiantis tapti B. Sandersas ruošiasi „įvertinti savo kampaniją“

Vermontui atstovaujančio senatoriaus Bernie Sanderso prezidento rinkimų kampanijos vadovas trečiadienį pareiškė, kad šis kandidatas „kalbėsis su šalininkais, siekdamas įvertinti savo kampaniją“.

​Vermontui atstovaujančio senatoriaus Bernie Sanderso prezidento rinkimų kampanijos vadovas trečiadienį pareiškė, kad šis kandidatas „kalbėsis su šalininkais, siekdamas įvertinti savo kampaniją“.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Vermontui atstovaujančio senatoriaus Bernie Sanderso prezidento rinkimų kampanijos vadovas trečiadienį pareiškė, kad šis kandidatas „kalbėsis su šalininkais, siekdamas įvertinti savo kampaniją“.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2020, 3:55 PM

Tačiau jis leido suprasti, jog B. Sandersas neskuba priimti jokių sprendimų dėl pasitraukimo iš politinių lenktynių, pabrėždamas, kad „kiti pirminiai rinkimai vyks mažiausiai po trijų savaičių“.

Kampanijos vadovo Faizo Shakiro pareiškime rašoma, kad „artimiausiu metu“ B. Sandersas „teks dėmesį į vyriausybės atsaką į koronaviruso protrūkį, siekdamas užtikrinti, kad būtų rūpinamasi dirbančiais ir pažeidžiamiausiais žmonėmis“.

Demokratu socialistu save vadinantis politikas antradienį pralaimėjo buvusiam JAV viceprezidentui Joe Bidenui preliminarius rinkimus visose trijose valstijose, kuriose jie tą dieną vyko – Arizonoje, Floridoje ir Ilinojuje. B. Sandersas nuo kovo mėnesio nelaimėjo jokių balsavimų, išskyrus vykusius Šiaurės Dakotoje ir Marianos Šiaurinėse Salose.

Vis dėlto B. Sandersas dar viešai nekalbėjo apie pasitraukimą iš varžybų, ir vietoje to pasinaudojo koronaviruso protrūkiu kaip proga „pareklamuoti“ savo pagrindinę iniciatyvą – visuotinį, valstybės finansuojamą sveikatos apsaugos modelį „Medicare for All“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.