Vokietijos policija visoje šalyje krečia su kraštutinių dešiniųjų grupe susijusias vietas

Vokietijos policija ketvirtadienį vykdo kratas su Vidaus reikalų ministerijos uždrausta kraštutinių dešiniųjų grupe susijusiose vietose visoje šalyje, prieš kelias savaites įtariamam ekstremistui nušovus devynis migrantų kilmės žmones.

​Vokietijos policija ketvirtadienį vykdo kratas su Vidaus reikalų ministerijos uždrausta kraštutinių dešiniųjų grupe susijusiose vietose visoje šalyje, prieš kelias savaites įtariamam ekstremistui nušovus devynis migrantų kilmės žmones.<br>V.Balkūnas
​Vokietijos policija ketvirtadienį vykdo kratas su Vidaus reikalų ministerijos uždrausta kraštutinių dešiniųjų grupe susijusiose vietose visoje šalyje, prieš kelias savaites įtariamam ekstremistui nušovus devynis migrantų kilmės žmones.<br>V.Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-19 10:56

„Nuo paryčių policijos priemonės vykdomos dešimtyje“ iš 16 Vokietijos žemių, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Steve Alteris.

„Pirmą kartą vidaus reikalų ministras uždraudė grupę „Reichsbuerger“ („Reicho piliečiai“), – sakė atstovas. – Net šiais krizės laikais mes kovosime su kraštutinių dešiniųjų ekstremizmu, rasizmu ir antisemitizmu.“

Ketvirtadienį uždrausta organizacija „Jungtinės Vokietijos tautos ir gentys“ priklauso platesniam, sąmokslo teorijomis besiremiančiam judėjimui „Reichsbuerger“.

Judėjimo nariai ginčija dabartinės Vokietijos Federacinės Respublikos teisėtumą, o praeityje yra dalyvavę ginkluotose konfrontacijose su policija.

Per vieną susišaudymą 2016 metais su „Reichsbuerger“ susijęs vyras nušovė pareigūną, o dar du sužeidė. Vėliau užpuolikas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Praėjusį mėnesį Hanau mieste rasistui nušovus devynis migrantų kilmės žmones, vidaus ministras Horstas Seehoferis kraštutinių dešiniųjų ekstremizmą paskelbė „didžiausia saugumo grėsme Vokietijai“ ir įvedė papildomas policijos priemones.

H. Seehoferis sakė, kad kraštutiniai dešinieji pastaraisiais mėnesiais paliko „kruviną pėdsaką“. Spalio mėnesį du žmonės žuvo per išpuolį prieš sinagogą Halės mieste. Birželį savo namuose buvo nužudytas vienas migrantus palaikęs politikas.

Atskirai vasario mėnesį Vokietijoje buvo areštuota 12 vyrų, kurie, kaip įtariama, planavo atakas prieš mečetes norėdami sukurti „į pilietinį karą panašią situaciją“.

Vyriausybė paskelbė apie šimtus naujų postų federalinėje policijoje ir saugumo tarnybose, kad būtų galima sustiprinti kraštutinių dešiniųjų stebėjimą, ir svarsto griežtesnius įstatymus dėl ginklų laikymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.