Graikijoje sulaikyta 11 naryste Turkijos kairiųjų radikalų teroristinei grupuotei įtariamų

Graikijos policija pranešė, kad po reido, per kurį viename tunelyje buvo rasta sunkiųjų ginklų, penktadienį suėmė 11 žmonių, įtariamų naryste Turkijos kairiųjų radikalų grupuotėje.

 ​Graikijos policija pranešė, kad po reido, per kurį viename tunelyje buvo rasta sunkiųjų ginklų, penktadienį suėmė 11 žmonių, įtariamų naryste Turkijos kairiųjų radikalų grupuotėje.<br>AP/Scanpix nuotr.
 ​Graikijos policija pranešė, kad po reido, per kurį viename tunelyje buvo rasta sunkiųjų ginklų, penktadienį suėmė 11 žmonių, įtariamų naryste Turkijos kairiųjų radikalų grupuotėje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2020, 5:02 PM

Įtariami „užsieniečiai“ bus patraukti atsakomybėn dėl narystės uždraustoje Revoliucinėje liaudies išvadavimo partijoje-fronte (DHKP-C), veikiančioje Turkijoje.

Įtariamieji buvo suimti po ketvirtadienį policijos surengtų reidų dviem adresais Atėnų Egzarchijos ir Sepolijos rajonuose.

Sepolijoje esančiame būste policijos pareigūnai rado du prieštankinius granatsvaidžius, Kalašnikovo automatą, pistoletų ir kulkų, paslėptų 47 metų ilgio tunelyje.

Prie namo buvo įrengtos stebėjimo kameros.

Egzarchijos rajone esančiame bute pareigūnai konfiskavo mobiliųjų telefonų, nešiojamų kompiuterių, skaitytuvą ir kitos kompiuterinės įrangos.

Taip pat suimtas dvyliktas įtariamasis, kuris buvo ieškomas pagal Interpolo išduotą orderį dėl įtariamų ryšių su DHKP-C, nurodė pareigūnai.

Daug metų DHKP-C vykdė pavienius išpuolius. Turkija, JAV ir Europos Sąjunga laiko DHKP-C teroristine organizacija.

2017 metais Graikijoje prieš Turkijos premjero Recepo Tayyipo Erdogano vizitą buvo sulaikyti devyni asmenys.

Iš pradžių jiems buvo pareikšti kaltinimai dėl narystės uždraustoje organizacijoje ir jie daug mėnesių praleido kalėjime. Pernai įtariamieji įtikino teismą, kad yra politiniai pabėgėliai, ir buvo paleisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.