Viena mirtis nuo hantaviruso Kinijoje sukėlė paniką internete, tačiau virusas žinomas jau seniai

Kinijoje pranešus, kad nuo graužikų platinamo hantaviruso, mirė žmogus, internete kilo panika, kad tai gali būti naujos pandemijos pradžia, praneša „Global news“.

 Hantavirusą platina graužikai.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Hantavirusą platina graužikai.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2020, 1:47 PM

„Žmogus iš Junano provincijos mirė autobusu važiuodamas atgal į darbą Šandongo provincijoje. Patvirtinta, kad jis sirgo hantavirusu. Kiti 32 žmonės, važiavę autobusu, taip pat buvo ištirti“, – pirmadienį vakare valstybės kontroliuojamas Kinijos laikraštis „The Global Times“ paskelbė tviteryje.

Hantavirusas yra labai retas ir žmonės juo užsikrėsti gali per dulkes, kurios užkrėstos graužikų seilėmis, šlapimu ar išmatomis. Šis virusas sukelia gana bjaurią ligą, kuri nužudo nuo 36 iki 40 proc. pacientų. Tačiau šio viruso neplatina žmonės, todėl jis negali tapti pandeminiu.

Apie šio viruso sukeliamą ligą Šiaurės Amerikoje žinoma nuo 1993 metų. JAV užfiksuojama apie 35 hantaviruso atvejai per metus. Europoje ir Azijoje virusas žinomas nuo šeštojo dešimtmečio.

„Užsikrėsti šiuo virusu yra labai sunku, – teigia Kanados visuomenės sveikatos agentūros atstovas. – Tai yra paprasčiausia panika. Apie virusą mes žinome jau seniai ir jo neplatina žmonės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.