Graikijos pasipriešinimo didvyris M. Glezas mirė

Garsiausias Graikijos antifašistinio pasipriešinimo didvyris Manolis Glezas, eidamas 98-us metus, pirmadienį ligoninėje mirė, paskelbė valstybinė televizija ERT.

 Garsiausias Graikijos antifašistinio pasipriešinimo didvyris Manolis Glezas, eidamas 98-us metus, pirmadienį ligoninėje mirė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Garsiausias Graikijos antifašistinio pasipriešinimo didvyris Manolis Glezas, eidamas 98-us metus, pirmadienį ligoninėje mirė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2020, 3:18 PM

Pranešime sakoma, kad legendinis kovotojas, kuris anksčiau šį mėnesį buvo paguldytas į ligoninę dėl gastroenterito ir šlapimo takų infekcijos, mirė sustojus širdžiai.

Lapkritį jis buvo skubiai nuvežtas į ligoninę dėl kvėpavimo sutrikimų, sakoma naujienų pranešimuose.

M. Glezui buvo vos 18-ka, kai 1941 metų gegužės 30-ąją, kuomet Graikiją buvo okupavusi nacistinė Vokietija, jis su 19-mečiu draugu, teisės studentu Apostolu Santu naktį užlipo į Akropolį ir niekieno nepastebėti nuplėšė ten kabojusią vėliavą su svastika.

Po karo jis šešis dešimtmečius buvo išrenkamas į Graikijos parlamentą su komunistų, socialistų ir kitomis kairiųjų partijomis.

2014 metais M. Glezas, kaip kairiųjų partijos „Syriza“ kandidatas, buvo išrinktas į Europos Parlamentą ir būdamas 91 metų tapo seniausiu jo nariu.

Per Graikijos ekonomikos krizę M. Glezas nepritarė griežtoms vyriausybės taupymo priemonėms ir agitavo priversti Vokietiją sugrąžinti pinigus, kuriuos ši per karą prievarta pasiskolino iš Graikijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.