Bangladešo įkūrėjo žudikui praėjus 45 metams bus įvykdyta mirties bausmė

Buvusiam Bangladešo kariuomenės kapitonui, po beveik 25 metų slapstymosi areštuotam dėl šalies įkūrėjo ir pirmojo lyderio nužudymo, bus įvykdyta mirties bausmė, trečiadienį pranešė pareigūnai.

 Buvusiam Bangladešo kariuomenės kapitonui, po beveik 25 metų slapstymosi areštuotam dėl šalies įkūrėjo ir pirmojo lyderio nužudymo, bus įvykdyta mirties bausmė, trečiadienį pranešė pareigūnai.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Buvusiam Bangladešo kariuomenės kapitonui, po beveik 25 metų slapstymosi areštuotam dėl šalies įkūrėjo ir pirmojo lyderio nužudymo, bus įvykdyta mirties bausmė, trečiadienį pranešė pareigūnai.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2020, 1:10 PM

Šeichas Mujiburas Rahmanas, dabartinės premjerės Sheikh Hasinos tėvas, drauge su dauguma savo šeimos narių buvo nužudytas per karinį perversmą 1975 metų rugpjūčio 15 dieną – praėjus beveik ketveriems metams po to, kai jam vadovaujant Bangladešas atsiskyrė nuo Pakistano.

1998 metais dėl šių žmogžudysčių buvo nuteisti mirti Abdul Majedas ir tuzinas kitų armijos karininkų.

Bangladešo Aukščiausiasis Teismas 2009 metais paliko galioti šį nuosprendį, ir penkiems iš žudikų po kelių mėnesių buvo įvykdytos mirties bausmės.

A. Majedas, kaip manoma, 1996 metais pabėgo į Indiją. Į Bangladešą jis sugrįžo praėjusį mėnesį, reporteriams sakė prokuroras.

Gavusi informacijos, kovos su terorizmu policija antradienį areštavo A. Majedą jam važiuojant rikša sostinėje Dakoje, sakė policijos inspektorius Johurulas Haque'as.

„Formalumai dėl jo egzekucijos jau pradėti“, – naujienų agentūrai AFP sakė teisingumo ministras Anisulas Huqas, kuris nurodė, kad šis buvęs karininkas negalės apskųsti savo nuosprendžio.

Pasak A. Huqo, vienintelė A. Majedo galimybė išvengti kartuvių yra prašyti prezidento malonės.

Tačiau prezidentas Abdul Hamidas yra artimas Sh. Hasinos draugas, todėl malonės prašymas tikriausiai būtų atmestas ir egzekucija galėtų įvykti artimiausiomis savaitėmis.

Sh. Hasina, kurios planus šiemet iškilmingai paminėti 100-ąsias tėvo gimimo metines sujaukė koronaviruso pandemija, 1975 metais liko gyva, nes užpuolimo metu su seserimi buvo Europoje.

Vidaus reikalų ministras vaizdo žinutėje A. Majedo areštą pavadino „geriausia Mujibo šimtmečio dovana“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.