Baltarusijoje viruso nesibaiminama: organizuojama tūkstančius žmonių sutrauksianti talka

Baltarusijos vyriausybė pranešė apie kitą savaitę rengiamą visuomeninę talką, kurioje, nepaisant koronaviruso protrūkio, dalyvaus šimtai tūkstančių valstybinių įstaigų darbuotojų.

Baltarusijos vyriausybė pranešė apie kitą savaitę rengiamą visuomeninę talką, kurioje, nepaisant koronaviruso protrūkio, dalyvaus šimtai tūkstančių valstybinių įstaigų darbuotojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Baltarusijos vyriausybė pranešė apie kitą savaitę rengiamą visuomeninę talką, kurioje, nepaisant koronaviruso protrūkio, dalyvaus šimtai tūkstančių valstybinių įstaigų darbuotojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2020, 2:44 PM

Apie būsimą talką pranešta penktadienį, sveikatos apaugos pareigūnams informavus, kad koronaviruso atvejų skaičius šalyje viršijo 4 200 ir per savaitę išaugo dvigubai.

Šeštadieninės talkos yra Baltarusijos lyderio Aleksandro Lukašenkos atgaivinta sovietinių laikų tradicija. Kasmet į talkas susirenka šimtai tūkstančių valstybės pareigūnų ir valstybinių įstaigų darbuotojų.

Baltarusija yra viena iš vos kelių koronaviruso pandemijos paliestų šalių, nepaskelbusių griežto karantino ir neįvedusių jokių visuomenės suvaržymo priemonių, kad pažabotų viruso plitimą.

Baltarusijoje toliau veikia gamyklos, parduotuvės ir restoranai. Į sporto renginius susirenka minios aistruolių. Minske retas dėvi apsaugines kaukes.

Daugiau nei du dešimtmečius geležiniu kumščiu šalį valdantis A. Lukašenka visuomenės nerimą dėl pandemijos vadina „masine psichoze“. Atrodo, kad jis labiau nerimauja dėl koronaviruso poveikio sunkius laikus išgyvenančiai šalies ekonomikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.