Rumunijoje apvirtus laivui su migrantais žuvo žmogus, dar aštuoni dingo

Dunojuje apvirtus laivui su migrantais ir žmonių kontrabandininkais žuvo mažiausiai vienas žmogus, dar aštuoni dingo, penktadienį pranešė Rumunijos pasienio policija.

 Dunojuje apvirtus laivui su migrantais ir žmonių kontrabandininkais žuvo mažiausiai vienas žmogus, dar aštuoni dingo, penktadienį pranešė Rumunijos pasienio policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Dunojuje apvirtus laivui su migrantais ir žmonių kontrabandininkais žuvo mažiausiai vienas žmogus, dar aštuoni dingo, penktadienį pranešė Rumunijos pasienio policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2020, 6:25 PM

Laive, kuris mėgino kirsti Rumuniją nuo Serbijos atskiriančią upę, buvo 16 migrantų iš įvairių Azijos ir Afrikos šalių, taip pat du žmonių kontrabandininkai.

Laivas apvirto vėlai ketvirtadienį, netoli pietvakarinio Drobeta-Turnu Severino miestelio vėlai ketvirtadienį, naujienų agentūrą AFP informavo rumunų policijos atstovė Alexandra Gavan.

„Pasienio policijos pareigūnai... pastebėjo Dunojaus upės vandenyse kelis asmenis, prašiusius pagalbos“, – nurodoma policijos pareiškime, kuriame priduriama, kad „buvo išgelbėti devyni asmenys, kuriems grėsė nuskęsti“.

Tarp išgelbėtųjų, kuriuos ištiko hipotermija, buvo aštuoni migrantai iš Sirijos, Irako, Jemeno, palestiniečių teritorijų, o vienas iš kontrabandininkų yra serbas.

„Laivui vos išplaukus iš Serbijos, jis ėmė leisti vandenį, – rašoma policijos pareiškime. – Išsigandę migrantai atsistojo ir laivas apvirto.“

Rumunija nepriklauso ES bevizei Šengeno zonai, todėl į šalį retai mėgina patekti migrantai.

Vengrijai uždarius savo sieną su Serbija, migrantams ir pabėgėliams tenka ieškoti kitų būdų pasiekti Vakarų Europą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.