Toronte moterį, kuriai buvo šauta į krūtinę, išgelbėjo krūtų implantai

Moters, į kurią Toronte iš arti buvo šauta jai einant gatve, gyvybę tikriausiai išgelbėjo jos silikoniniai krūtų implantai, pranešė gydytojai.

 Toronte moterį, kuriai buvo šauta į krūtinę, išgelbėjo krūtų implantai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Toronte moterį, kuriai buvo šauta į krūtinę, išgelbėjo krūtų implantai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2020, 1:09 PM

30-metės moters kairiosios krūties implantas nukreipė kulką nuo gyvybiškai svarbių organų į kitą krūtį, sakoma straipsnyje, kuris praėjusią savaitę buvo paskelbtas medicinos žurnale SAGE.

Incidentas, kuris įvyko 2018 metais, yra vienas iš nedaugelio atvejų, kai moteris išgelbėja krūtų implantai, ir pirmasis toks atvejis, susijęs su silikoniniais implantais, rašoma straipsnyje.

Pacientė, kurios vardas neskelbiamas, pajutusi skausmą krūtinėje ir pamačiusi kraują, nuvyko į skubios pagalbos skyrių šiame Kanados mieste.

Chirurgai surado vieną kulkos įėjimo žaizdą ir iš po dešiniosios krūties ištraukė pačią kulką. Vėliau policijos ekspertai nustatė, kad tai variu dengta 10 mm kalibro kulka.

Chirurgai išėmė krūtų implantus, o straipsnyje paskelbtos nuotraukos ir kompiuterinės tomografijos atvaizdai rodo, kad kulka perskrodė kairįjį implantą ir pataikė į dešinįjį.

„Pagal kulkos įėjimo trajektorijos klinikinį ir radiologinį įvertinimus, [nustatyta], kad vienintelė kulkos nukrypimo priežastis yra kairiosios krūties implantas“, – rašoma straipsnyje.

„Šis implantas dengia širdį ir krūtinės ląstos ertmę, todėl tikriausiai išgelbėjo moters gyvybę“, – teigiama jame.

Atvejį aprašęs chirurgas Giancarlo McEvenue, televizijai CNN sakė, kad kulka į moters kūną pateko kairėje pusėje ir, atšokusi rikošetu, per krūtinkaulį pateko į dešiniąją krūtį.

Implantas pakeitė kulkos trajektoriją, – sakė jis. – Kairėje pusėje yra širdis ir plaučiai, jei kulka būtų patekusi į krūtinę, sužeidimas būtų buvęs daug sunkesnis, galbūt keliantis pavojų gyvybei.“

Nors moteriai iš arti šauta į krūtinę, ji nukentėjo nesunkiai: jai skilo šonkaulis ir buvo sugadinti implantai.

Šaudymas buvo tiriamas, bet „šaunamasis ginklas taip ir nerastas, šaulys lieka nežinomas“, nurodoma straipsnyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?