Jungtinė Karalystė sako esanti pasiryžusi siekti prekybos susitarimo su ES

Jungtinė Karalystė penktadienį pareiškė, kad ji sieks prekybos su Europos Sąjunga po „Brexito“ sutarties, nepaisant Bendrijos kritikos dėl pažangos stokos naujausiame, ką tik pasibaigusiame derybų rate.

Michelis Barnier
Michelis Barnier
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2020, 6:17 PM, atnaujinta Apr 26, 2020, 11:11 AM

„Jungtinė Karalystė lieka pasiryžusi dirbti su Laisvosios prekybos susitarimu iš esmės“, – sakoma Dauningo gatvės pranešime.

Jame priduriama, kad esama „reikšmingų principinių nesutarimų kitose srityse“.

Kiek anksčiau Bendrijos „Brexito“ derybininkas Michelis Barnier (Mišelis Barnjė) išreiškė apgailestavimą dėl pažangos stygiaus naujausiame prekybos derybų su JK etape ir apkaltino Londoną vilkinant procesą.

„Tiesą sakant,.. mūsų turėtas tikslas dėl apčiuopiamos pažangos... buvo pasiektas tik iš dalies“, – po derybų sakė M. Barnier.

„Jungtinė Karalystė nenorėjo rimtai užsiimti tam tikrais esminiais klausimais“, – pridūrė jis.

JK Europos Sąjungą paliko sausio 31 dieną, ir abi pusės iki šių metų pabaigos turi susiderėti dėl naujo tarpusavio santykių pagrindo. M. Barnier patvirtino, kad Londonas vis dar atsisako pasinaudoti galimybe pratęsti šį terminą.

„Mums reikia realios pažangos iki birželio mėnesio, jei norime iki metų pabaigos surasti susitarimą, kuris atitiktų mūsų tarpusavio priklausomybės lygį ir mūsų geografinį artumą“, – sakė M. Barnier.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.