Čilės sostinėje policija sulaikė dešimtis žmonių, susirinkusių į Gegužės 1-osios protestą

Čilės policija penktadienį areštavo dešimtis žmonių, įskaitant keletą žiniasklaidos fotografų, susirinkusių į Gegužės 1-osios demonstraciją sostinėje Santjage.

​Čilės policija penktadienį areštavo dešimtis žmonių, įskaitant keletą žiniasklaidos fotografų, susirinkusių į Gegužės 1-osios demonstraciją sostinėje Santjage.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Čilės policija penktadienį areštavo dešimtis žmonių, įskaitant keletą žiniasklaidos fotografų, susirinkusių į Gegužės 1-osios demonstraciją sostinėje Santjage.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2020, 9:34 AM

Demonstrantai susirinko Italijos aikštėje, nepaisydami vyriausybės draudimo rengti daugiau kaip 50 žmonių sambūrius, įvesto dėl koronaviruso epidemijos.

Saugumo pajėgos nedelsdamos išvaikė protestuotojus ir 57 jų sulaikė. Tarp areštuotojų buvo vienas televizijos operatorius ir keletas tarptautinių žiniasklaidos organizacijų fotografų.

Vėliau jie buvo paleisti nepateikus jokių kaltinimų.

Policija pranešė, kad vienas iš sulaikytųjų buvo „vyras, kuriam anksčiau testu buvo patvirtinta COVID-19 ir kuris turėjo būti karantine iki gegužės 9 dienos“.

Panašių incidentų buvo Valparaiso uostamiestyje, esančiame už 120 km į vakarus nuo Santjago. Ten tarp sulaikytųjų irgi buvo žurnalistų.

Čilės sveikatos apsaugos tarnybos penktadienį pranešė, kad šalyje nustatyti 17 008 koronaviruso infekcijos atvejai ir mirė 234 užsikrėtusieji.

Draudimai išeiti į gatves ir kitos karantino priemonės, turinčios padėti suvaldyti pandemiją, taip pat beveik visiškai numalšino socialinius protestus prieš prezidento Sebastiano Pineros konservatyviąją vyriausybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.