Prancūzija tirs eksprezidento V. Giscard'o d'Estaing'o įtariamą lytinį priekabiavimą

Prancūzų prokurorai pirmadienį paskelbė pradėję tyrimą dėl vokiečių žurnalistės reiškiamų įtarimų, kad buvęs Prancūzijos prezidentas Valery Giscard'as d'Estaing'as po interviu 2018 metais ją seksualiai užpuolė.

​Prancūzų prokurorai pirmadienį paskelbė pradėję tyrimą dėl vokiečių žurnalistės reiškiamų įtarimų, kad buvęs Prancūzijos prezidentas Valery Giscard'as d'Estaing'as po interviu 2018 metais ją seksualiai užpuolė.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Prancūzų prokurorai pirmadienį paskelbė pradėję tyrimą dėl vokiečių žurnalistės reiškiamų įtarimų, kad buvęs Prancūzijos prezidentas Valery Giscard'as d'Estaing'as po interviu 2018 metais ją seksualiai užpuolė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2020, 7:34 PM

Kaip naujienų agentūrai AFP nurodė Paryžiaus prokuratūra, tyrimas pradėtas Vokietijos visuomeninės televizijos WDR 37 metų žurnalistei Ann-Kathrin Stracke pareiškus, kad V. Giscard'as d'Estaing'as, kuriam dabar 94-eri, tris kartus uždėjo rankas ant jos sėdmenų, kai ji 2018-ųjų gruodį lankėsi jo biure Prancūzijos sostinėje dėl interviu.

„Nusprendžiau papasakoti savo istoriją, nes, mano nuomone, žmonės turėtų žinoti, kad buvęs prancūzų prezidentas po interviu seksualiai prie manęs priekabiavo“, – anksčiau AFP sakė žurnalistė.

Pareiškimą Paryžiaus prokuratūrai ji parašė kovo 10 dieną, remiama savo darbdavio, kuris atliko jos teiginių nepriklausomą tyrimą.

Prisimindama 2018 metų gruodžio 18-ąją įvykusį interviu, žurnalistė sakė po jo paprašiusi nufotografuoti ją su V. Giscard'u d'Estaing'u ir kolegomis.

„Aš stovėjau jam iš kairės ir fotografuojantis jis uždėjo ranką man ant liemens, o paskui nuleido ją ant sėdmenų, kur ji ir liko“, – sakė A.-K. Stracke.

Tas pats veiksmas, kaip teigiama, buvo pakartotas dar du kartus: darant naują nuotrauką ir eksprezidentui rodant žurnalistei savo nuotraukas, kuriose jis įamžintas su kitais pasaulio lyderiais bei šeimos nariais.

„Bandžiau jį nustumti, bet man nepavyko“, – sakė žurnalistė.

Norėdama ištrūkti iš „labai žeminančios“ padėties ji pasisuko į operatorių, kuris norėdamas nukreipti dėmesį nuvertė lempos gaubtą ir pastatė kėdę tarp buvusio prezidento ir žurnalistės.

Grįžusi į savo darbovietę žurnalistė pasikalbėjo apie incidentą su vadovais.

„WDR remia Ann-Kathrin Stracke nuo to laiko, kai buvo sužinota apie incidentą, ir kai ji nusprendė pateikti skundą“, – sakė televizijos atstovė.

V. Giscard'as d'Estaing'as Prancūzijai vadovavo nuo 1974 iki 1981 metų. Jis įvykdė virtinę radikalių reformų: legalizavo abortus, liberalizavo skyrybas ir iki 18 metų sumažino amžių, nuo kurio galima balsuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.