Išplatino viešą kreipimasi į ES šalių sveikatos apsaugos ministrus – ragina leisti Taivanui sudalyvauti pasaulinėje sveikatos asamblėjoje

EP nariai išplatino viešą kreipimasi į ES šalių sveikatos apsaugos ministrus, kuriame ragina leisti Taivanui sudalyvauti Pasaulinėje sveikatos asamblėjoje, kuri videokonferencijos būdu įvyks Ženevoje gegužės 18-19 dienomis.

Taivanas laikomas vienu geriausių pavyzdžių, kovojant su koronavirusu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Taivanas laikomas vienu geriausių pavyzdžių, kovojant su koronavirusu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-13 19:40, atnaujinta 2020-05-13 19:52

„Virusas neturi jokių sienų, pilietybių ir ideologijų, ir visoms pasaulio šalims reikia dalintis visa įmanoma informacija apie koronavirusą, kuri padėtų įveikti pasaulinę pandemiją. 

Todėl mes, Europos ir šalių nacionalinių parlamentų nariai, prašome jūsų, kad Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) sugrįžtų prie pragmatiškojo protokolo, kurį taikė 2009-2016 metais, ir pakviestų Taivaną sudalyvauti organizuojamoje asamblėjoje, kaip jos stebėtoją.

Taivano vyriausybė sėkmingai kovojo su virusu plitimu ir nepaisant geografinės padėties išvengė skaudžių pasekmių.

JAV, Kanada, Australija ir Naujoji Zelandija oficialiai paprašė sugrįžti prie minėtojo 2009-2016 metais taikyto asamblėjos modelio.

Mes prašome, kad Taivano sveikatos apsaugos ir gerovės ministras Chen Shih-chungas būtų pakviestas dalyvauti asamblėjos videokonferencijoje, kurioje pasidalintų savo patirtimi kovojant su koronavirusu.

Mes reikalaujame, kad PSO suteiktų galimybę Taivanui dalyvauti visuose organizacijos susitikimuose ir veiklose.

Tikimės, kad jūs atsižvelgdami į pragramatišką, mokslu paremtą požiūrį į sveikatos apsaugą, suteiksite galimybę Taivanui lauksime teigiamo atsakymo“.

Laišką pasirašė daugiau nei 100 EP ir nacionalinių parlamentų narių, tarp kurių ir atstovai iš Lietuvos: Aušra Maldeikienė, Rasa Juknevičienė ir Liudas Mažylis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.