Dėl įtariamo susirgimo COVID-19 hospitalizuotas Čečėnijos lyderis R. Kadyrovas

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas ketvirtadienį dėl įtariamo susirgimo koronavirusine infekcija COVID-19 buvo paguldytas į ligoninę Maskvoje, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

 Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas.<br> Scanpix nuotr.
 Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-21 22:48, atnaujinta 2020-05-21 23:09

„Ramzanas Kadyrovas buvo nugabentas lėktuvu į Maskvą dėl įtariamo užsikrėtimo koronavirusu atvejo. Dabar jis yra prižiūrimas medikų“, – informavo valstybinė naujienų agentūra TASS, cituodama vieną šaltinį sveikatos apsaugos sistemoje, patikinusį, jog čečėnų lyderis yra „stabilios“ būklės.

Jei tokia informacija oficialiai pasitvirtins, R. Kadyrovas taps dar vienu koronavirusu užsikrėtusiu aukšto rango Rusijos pareigūnu. Anksčiau šis užkratas buvo patvirtintas premjerui Michailui Mišustinui, Kremliaus atstovui Dmitrijui Peskovui ir keliems ministrams.

Nei Čečėnijos, nei Maskvos valdininkai kol kas nepateikė jokių komentarų.

„RIA Novosti“ citavo R. Kadyrovo padėjėją ir Grozno televizijos vadovą Achmedą Dudajevą, sakiusį, kad čečėnų lyderis „asmeniškai kontroliuoja koronaviruso operatyvinio štabo darbą“, nekomentuodamas pranešimų apie jo hospitalizavimą.

Artimas prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas R. Kadyrovas perėmė valdžią Čečėnijoje iš savo tėvo Achmato Kadyrovo, 2004 metais žuvusį per sprogdinimą respublikos sostinėje.

Rusijai priklausančioje Čečėnijoje, oficialiais duomenimis, iki šiol nustatyti 966 susirgimo COVID-19 atvejai, dešimt žmonių nuo šios ligos mirė. Visoje šalyje užfiksuoti per 317 tūkst. užsikrėtimo atvejų – daugiau jų aptikta tik Jungtinėse Valstijose. Lig šiol Rusijoje mirė 3 099 virusu užsikrėtę asmenys.

Jelena Milašina jau anksčiau patyrė grasinimų mirtimi, tačiau jie niekada nebuvo tokie tiesioginiai ir keliantys rimtą nerimą.

Geležiniu kumščių regioną valdantis Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas buvo nepatenkintas „Novaja gazeta“ žurnalistės reportažais apie koronavirusą, tad šį mėnesį socialiniuose tinkluose paskelbė nedviprasmišką raginimą smurtauti prieš moterį.

„R.Kadyrovas tiesiogiai kalbėjo, ką ir kaip jis man ruošiasi padaryti. Tai buvo pirmas kartas, kai jis kalbėjo taip konkrečiai, – tvirtino 42-ejų J.Milašina. – Jeigu grėsmė būtų reali, aš negalėčiau jokiomis priemonėmis apsaugoti savo gyvybės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.