A. Lukašenka: Slovakijos ambasadoriaus atšaukimas dėl parado yra tarptautinis skandalas

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį pareiškė, kad Slovakijos vadovybės sprendimas atšaukti savo ambasadorių Minske Jozefą Migašą dėl dalyvavimo Gegužės 9-osios parade yra nepriimtinas.

​Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį pareiškė, kad Slovakijos vadovybės sprendimas atšaukti savo ambasadorių Minske Jozefą Migašą dėl dalyvavimo Gegužės 9-osios parade yra nepriimtinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
​Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį pareiškė, kad Slovakijos vadovybės sprendimas atšaukti savo ambasadorių Minske Jozefą Migašą dėl dalyvavimo Gegužės 9-osios parade yra nepriimtinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2020, 1:59 PM, atnaujinta May 28, 2020, 2:09 PM

„Jūs tikriausiai žinote apie Slovakijos ambasadoriaus poelgį. Tai buvo tikrai garbingas poelgis. Man, atvirai kalbant, ne visai suprantama... slovakų vadovybės pozicija; ji esą pasmerkė šį poelgį, dar daugiau, atstatydino ar svarsto atstatydinimo klausimą. Tai išvis tarptautinis skandalas“, – sakė A. Lukašenka per susitikimą Minske su Serbijos pasiuntiniu Veljko Kovačevičiumi.

Filmuotą medžiagą apie susitikimą paskelbė prezidento spaudos tarnybai artimas susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalas „Pul Pervogo“.

Baltarusijos lyderis pažymėjo, kad Slovakijos ambasadoriaus tėvas kovojo su nacizmu, buvo partizanas. „Kaip galima šitam žmogui reikšti pretenzijas? Bausti už tokius dalykus – nepriimtina“, – pabrėžė A. Lukašenka.

Slovakijos vadovybė paprašė J. Migašo atsistatydinti dėl dalyvavimo Gegužės 9-osios parade Baltarusijos sostinėje.

Baltarusija dėl pandemijos neatšaukė Gegužės 9-osios parado. J. Migašas, kuris Slovakijos diplomatinei misijai vadovavo nuo 2016 metų, buvo vienas iš nedaugelio užsienio ambasadorių, dalyvavusių šiame parade.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.