Taivanas smerkia Kiniją dėl Honkongo saugumo įstatymo priėmimo

Taivano vyriausybė pasmerkė Pekiną dėl Honkongo saugumo įstatymo priėmimo, nes toks žingsnis esą grubiai pažeidžia laisvę ir teisinės valstybės principą Honkonge.

​Taivano vyriausybė pasmerkė Pekiną dėl Honkongo saugumo įstatymo priėmimo, nes toks žingsnis esą grubiai pažeidžia laisvę ir teisinės valstybės principą Honkonge.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Taivano vyriausybė pasmerkė Pekiną dėl Honkongo saugumo įstatymo priėmimo, nes toks žingsnis esą grubiai pažeidžia laisvę ir teisinės valstybės principą Honkonge.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-28 13:56

Taivano vyriausybės Žemyninės Kinijos reikalų taryba pareiškė, kad Pekinas sulaužė Honkongo gyventojams duotus pažadus užtikrinti aukšto lygio autonomiją 50 metų po 1997-ųjų, kai Honkongą Jungtinė Karalystė perdavė Kinijai.

Tarybas teigia, kad Pekino žingsnis atskleidžia veidmainišką „Viena šalis, dvi sistemos“ modelio esmę.

„Tai nėra naudinga Taivano sąsiaurio regiono santykiams. Tai taip pat kenkia tarptautinės bendruomenės pasitikėjimui (Kinija)“, – sakoma Žemyninės Kinijos reikalų tarybos pranešime.

Pekinas naudoja „Viena šalis, dvi sistemos“ modelį, kad perimtų buvusių Europos šalių kolonijų – Honkongo ir Makao – kontrolę į savo rankas. Taivanas ne kartą atmetė Pekino planus tokiu pat būdu užvaldyti ir Taivaną.

Taivanas nuo 1949-ųjų turi atskirą valdžią. Kinija šią demokratinę šalį laiko dalimi savo teritorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.