Per riaušes Vašingtone nukentėjo per 100 policininkų

Vašingtone per pastarojo meto neramumus, išprovokuotus vieno JAV policijos areštuojamo juodaodžio nužudymo, nukentėjo daugiau nei 100 policininkų, ketvirtadienį pareiškė generalinis prokuroras Billas Barras.

Vašingtone per pastarojo meto neramumus, išprovokuotus vieno JAV policijos areštuojamo juodaodžio nužudymo, nukentėjo daugiau nei 100 policininkų.<br>TT News Agency/Scanpix nuotr.
Vašingtone per pastarojo meto neramumus, išprovokuotus vieno JAV policijos areštuojamo juodaodžio nužudymo, nukentėjo daugiau nei 100 policininkų.<br>TT News Agency/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2020, 12:03 AM, atnaujinta Jun 5, 2020, 4:23 PM

„Laikotarpiu nuo šeštadienio iki šiandien 114 teisėsaugos pareigūnų buvo sužeisti, o 22 iš jų yra hospitalizuoti“, – pažymėjo jis aiškindamas, kodėl valdžia nusprendė imtis griežtų priemonių atkurdama tvarką sostinėje.

Pasak B. Barro, įsiplieskus neramumams pavojus buvo iškilęs net JAV Slaptosios tarnybos pareigūnams, atsakingiems, be kita ko, už prezidento apsaugą. Daugelis policininkų patyrė galvos traumų, nes chuliganai apsvaidė juos akmenimis, nurodė generalinis prokuroras.

Jis pridūrė, kad pastarosiomis dienomis padėtis Vašingtone yra rami, o Mineapolyje, kur žuvo George'as Floydas, minėtas juodaodis, protesto akcijos vyksta taikiai.

Prezidento Donaldo Trumpo oponentai tvirtina, kad jis reikalauja imtis pernelyg griežtų veiksmų prieš smurtinių protestų dalyvius.

JAV administracija savo ruožtu pažymi, kad neprieštarauja taikioms demonstracijoms, bet žada užkirsti kelią riaušėms ir susirėmimams su policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.